Ο κ. Γκόλιας τόνισε “«να εισηγηθεί η Σύγκλητος του ΕΜΠ στην προσεχή Σύνοδο Πρυτάνεων, να ανασταλούν τα μαθήματα για μια ημέρα σε όλα τα Πανεπιστήμια με ταυτόχρονες συνεντεύξεις Τύπου και διαβήματα στην Πολιτεία σε σχέση με την οικτρή οικονομική κατάσταση των Ελληνικών Πανεπιστημίων». 
 
Εφόσον δεν εγκριθεί από τη Σύνοδο, ο ίδιος προτάσσει, το ΕΜΠ να προχωρήσει μόνο στις συγκεκριμένες ενέργειες.
 
Κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου την Τρίτη συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του ΕΜΠ για το 2016. Πάνωσε αυτό ο κ. Γκόλιας, τόνισε την ανάγκη «να υπάρξει έντονη διαμαρτυρία προς την Πολιτεία για άμεση αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης”. Ο Πρύτανης εισηγήθηκε τακτικό προϋπολογισμό αυξημένο κατά περίπου 2 εκατομμύρια σε σχέση με τον αντίστοιχο αρχικό προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους, επισημαίνοντας όμως, ότι “παρά την αύξηση ο τακτικός προϋπολογισμός δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες του Ιδρύματος».
 
Η συγκεκριμένη συνεδρίαση διακόπηκε από φοιτητές και σύμφωνα  ε τα λεγόμενα του Πρύτανη « με παράλληλη βίαια απόσπαση εγγράφων από έναν από αυτούς”. Η Πρυτανεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “όλα τα θέματα όσο δύσκολα κι αν είναι πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολιτισμένο και ακαδημαϊκό τρόπο».
Ακόμη, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ΤΕΙ του Πειραιά, η διοίκηση του οποίου έχει προειδοποιήσει ότι εφόσον δεν αντιμετωπιστεί η υποχρηματοδότηση θα αναγκαστεί με τον νέο χρόνο να αναστείλει τη λειτουργία του.