X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Εμπλοκή συγγενών του Αντώνη Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» υποστηρίζει ότι τα ονόματα του πεθερού του αδερφού του Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Παγίδα και της νύφης του πρώην πρωθυπουργού, Ευτυχίας Παγίδα βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ. Να τοποθετηθεί η ΝΔ, ζητεί η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, Ευτυχία Παγίδα βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ.
Nick Paleologos / SOOC
|

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Γιάννης Παγίδας, πεθερός του αδελφού του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρου, είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Συνδικαιούχος του λογαριασμού είναι η Ευτυχία Παγίδα, η οποία δεν είναι άλλη από την Ευτυχία (Έτα) Παγίδα Σαμαρά, νύφη του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γιάννης Παγίδας εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με λατινικούς χαρακτήρες ως JEAN PAGUIDAS. Η αναγραφή του ονόματός του με αυτό τον τρόπο δεν δημιουργούσε υποψίες πως πρόκειται για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει επίσης ότι από τις ίδιες πηγές προκύπτει ότι ο Γιάννης Παγίδας, έχει ανοίξει λογαριασμό στην HSBC στις 2 Φεβρουαρίου του 1997. Συνδικαιούχοι σε αυτόν τον λογαριασμό είναι η Παγίδα Βασιλική (Ιλόνα), ο Παγίδας Νικόλας, η Παγίδα Ευτυχία και μια χρηματοπιστωτική εταιρεία της Γενεύης, η AGEFOR.

Ως καταγωγή του Παγίδα εμφανίζεται η MYTILIFI αντί του ορθού ΜYTILINI , λάθος που επίσης έπαιξε ρόλο στο να μην εντοπιστεί αρχικά ο Γιάννης Παγίδας. Ωστόσο, στην σχετική καταχώρηση υπάρχει δηλωμένη η διεύθυνση Φιλαδελφέως 62, Κεφαλάρι η οποία αντιστοιχεί σύμφωνα με τους τηλεφωνικούς καταλόγους στο σπίτι της οικογένειας Παγίδα.

Γεροβασίλη: Γι αυτό εξαφάνιζαν τις λίστες

«Δημοσιεύματα συνδέουν και νέα πρόσωπα από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη και βάλλει κατά των κυβερνήσεων Σαμαρά – Βενιζέλου.

«Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου, έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Φάμελλος: Υπήρχε πέπλο σιωπής

«Πολλές αποκαλύψεις μας δείχνουν το κακό παρελθόν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ του κ Βενιζέλου. Αφορούν στο κύκλωμα των εκβιαστών, στο φαινόμενο Παπασταύρου, που είναι σε όποια λίστα και αν ανοίξεις, και τώρα αποκαλύπτονται και νέα στοιχεία, τα οποία επαληθεύουν για ποιους λόγους οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν αξιοποιούσαν τις λίστες», δήλωσε στα «Παραπολιτικά 90,1»ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος.

Τόνισε ότι «υπήρχε ένα πέπλο σιωπής επειδή υπήρχαν παράλληλα κέντρα, που μετέφεραν μαύρο χρήμα στο εξωτερικό και στήριζαν το λαθρεμπόριο καυσίμων, ενώ τώρα πολλοί υπεύθυνοι για ανάλογες καταστάσεις όπως οι μίζες για τα όπλα έχουν περάσει την πόρτα των φυλακών».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις