Εμπρηστική επίθεση σε τζαμί στη Γερμανία

Εμπρηστική επίθεση σε τζαμί από αγνώστους σημειώθηκε την Κυριακή στο Βερολίνο. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί σε τζαμί σε διάστημα μόλις λίγων ημερών
|
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του συνδέσμου τζαμιών, Μπεϊράμ Τουρκ, οι μάρτυρες κάνουν λόγο για τρεις δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπα τους να πετάνε φλεγόμενα αντικείμενα στο κτίριο και να τρέπονται σε φυγή, όπως αναφέρουν πληροφορίες του AlJazeera.
 
To κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας καθώς και πυροσβεστικά οχήματα, έπειτα από κλήσεις που έλαβαν. Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο ενώ δεν υπήρχαν τραυματισμοί.
 
«Σύμφωνα με τα τρέχοντα ευρήματα, θεωρείται ένα αδίκημα με πολιτικό κίνητρο …», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το Γερμανικό BZ Berlin, όπως αναμεταδίδει το RT.

 

Η επίθεση σημειώνεται δυο μέρες μετά από παρόμοια επίθεση στο τζαμί Aksemsettin στο Λάουφεν, το οποίο ανήκει στην μουσουλμανική – τουρκική κοινότητα στην πόλη, ενώ δεν υπήρχαν απώλειες και για το οποίο η αστυνομία είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η επίθεση χαρακτηρίστηκε ως «απάνθρωπο έγκλημα» και ως «τρομοκρατική δράση».

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις