«Δεν θα αποχωρήσουμε μέχρι να καταργηθεί ο νόμος» σημειώνουν οι Άγρυπνοι Πολίτες οι οποίοι καλούν αύριο, Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, όπου επίσης κλείνει ένας μήνας από την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη, σε μαζική αγρυπνία διαρκείας.

«Ένα μήνα Άγρυπν@ Το όραμα μας είναι να συνυπάρχουμε με σεβασμό, σε αρμονική βιώσιμη σχέση με το φυσικό μας περιβάλλον και όχι να κυριαρχούμε επί αυτού. Τα ζώα και τα δάση, είμαστε εμείς. Η ανάσα τους είναι και η δικιά μας. Αν συνεχίσουμε να τα εξαφανίζουμε, στο τέλος το μόνο που θα μείνει να καταστρέψουμε θα είναι η δική μας ζωή, και θα το κάνουμε» αναφέρουν, μεταξύ άλλων.

«Tα δάση, τα βουνά, ο αέρας και τα νερά είναι τα κοινά αγαθά, που προσφέρουν και διασφαλίζουν την ευημερία όλης της ζωής στη Γη. Δεν αγοράζονται, δεν πωλούνται. Δικαιούμαστε την ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση σε αυτά, με την υποχρέωση να τα διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενιές. Με το μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα. Συντονιζόμαστε για μια πολιτική και οικονομία που θα θα ξεπερνούν το μοτίβο κυριαρχίας και εκμετάλλευσης της φύσης, κάθε διαθέσιμου πόρου, αλλά και των ανθρώπων. Πολιτική και οικονομία, που θα λαμβάνουν υπόψιν τις κοινότητες μας και τα πλανητικά όρια, τις πραγματικές ανάγκες μας και την επάρκεια και όχι τα κέρδη των λίγων».