X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ένα περιοδικό, μία συνάντηση μελών και μία έκθεση ζωγραφικής: Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στα γραφεία του TPP

Ένα από τα βήματα του TPP για την επόμενη μέρα είναι η κυκλοφορία του «ΖΗΝ», σε έντυπη πλέον μορφή. Το πρώτο τεύχος του κανονικού πλέον περιοδικού μας βρίσκεται στα γραφεία μας και από τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουμε να το στέλνουμε σε μέλη μας, που μας στηρίζουν με 10 ευρώ και πάνω. Για εμάς, αυτό το βήμα έχει οικονομική, δημοσιογραφική, αλλά και συμβολική αξία. Την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου θα παρουσιάσουμε το περιοδικό σε μια εκδήλωση στα γραφεία μας, ενώ παράλληλα θα κάνουμε και συνάντηση με τα μέλη μας για την κατάσταση και τα επόμενα βήματα του TPP και θα παρουσιάσουμε την έκθεση ζωγραφικής της μητέρας του Κώστα Εφήμερου, Ράνιας Παπά. H εκδήλωση θα βιντεοσκοπηθεί και για όσους/όσες είστε εκτός Αθηνών.
Ένα περιοδικό, μία συνάντηση μελών και μία έκθεση ζωγραφικής: Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στα γραφεία του TPP
|

Την Πέμπτη λοιπόν, στις 20:00 το βράδυ, στα γραφεία μας, Κοδράτου 21 στο Μεταξουργείο, στον 4ο όροφο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση για το Περιοδικό, αλλά και την κατάσταση του ThePressProject, μαζί με τα επόμενα σχέδια. Θα χαρούμε να συνομιλήσουμε με φίλους, φίλες, υποστηρικτές και υποστηρίκτριες μας, να ακούσουμε τις απόψεις σας και να γκρινιάξουμε όλοι μαζί για το τι θα μπορούμε να κάνουμε καλύτερα.

Η εκδήλωση στο facebook εδώ

Έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν θέλουμε να κοψοχολιάζουμε το κοινό μας, γι’ αυτό και καθετί καινούριο που κάνουμε είναι κοστολογημένο και πραγματοποιείται μόνο με τη βεβαιότητα ότι δεν κάνουμε αμφίβολα οικονομικά ανοίγματα. Σε πρώτη φάση λοιπόν, το περιοδικό θα είναι διμηνιαίο, με ύλη όμως διπλάσια του μηνιαίου, «ένθετου», ηλεκτρονικού «ΖΗΝ» που δημοσιεύαμε μέχρι σήμερα και παράλληλα, με την προσθήκη εκτενών ρεπορτάζ, πολιτικού και οικονομικού περιεχομένου, που γνωρίζετε και διαβάζετε στο TPP.

Το περιοδικό ΖΗΝ κυκλοφόρησε πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια ακριβώς, ως διαδικτυακό «ένθετο» στο ThePressProject. Ήδη στο πρώτο τεύχος υπήρχε μια αναφορά στο ενδεχόμενο μιας έντυπης έκδοσης, που πραγματοποιείται με αυτό το τεύχος.

Σε κάθε μας εγχείρημα, και για την ακρίβεια σε κάθε μας βήμα, ο νους μας είναι πάντοτε στον πρώτο εκδότη και ιδρυτή του ThePressProject, τον Κώστα Εφήμερο, που έφτιαξε αυτή την όαση δημοσιογραφικής ελευθερίας στην οποία εργαζόμαστε σήμερα.

Το σκεπτικό της ύπαρξης ενός τέτοιου περιοδικού ήταν να δημοσιεύονται κείμενα που παρεκκλίνουν από τη βασική γραμμή της συστημικής ενημέρωσης, αλλά δεν φτάνουν στους πιθανούς αποδέκτες που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, και μαζί να δημοσιεύονται εκτενή κείμενα για τον πολιτισμό με χαρακτήρα προγραμματικά ανεπίκαιρο, τουλάχιστον με την έννοια της τρέχουσας συζήτησης για την επικαιρότητα.

Ετοιμάζουμε λοιπόν τα απαραίτητα εκδοτικά σύνεργα: σπάθες, σχοινόσκαλες, σανίδες, τσεκούρια, βίβλους για τον όρκο, κάδους για το ρούμι, φανάρια, πίσσα, φυτίλια για να καίνε ανάμεσα στα δάχτυλα των πλουσίων εμπόρων και πολλές μαύρες σημαίες με άσπρη νεκροκεφαλή, και ξεκινάμε κι εμείς το ταξίδι μας, με το πρώτο μας έντυπο.

Θα το λαμβάνουν οι συνδρομητές μας που έχουν συνδρομή από δέκα ευρώ και πάνω και θα πωλείται και σε επιλεγμένα σημεία διανομής.

Αν είσαι αναγνώστης του ThePressProject, αυτό το τεύχος είναι φτιαγμένο για σένα και για ένα ακόμη πρόσωπο που πιστεύεις ότι θα ήθελε να μας διαβάζει, αλλά έχει αλλεργία στις οθόνες υπολογιστών. Ξεκινάμε γι’ αυτό με το σύνθημα «δώσ’ το στον θείο σου!»

Μαζί με την παρουσίαση του «ΖΗΝ» θα γίνει και η έκθεση έργων της μητέρας του Κώστα Εφήμερου, Ράνιας Παπά, που είχε την καλοσύνη να μας τα δωρίσει στο ThePressProject, θέλοντας να στηρίξει, όπως μας γράφει, το όραμα του γιου της, που ήταν η εξάπλωση της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας του ThePressProject στα πέρατα του κόσμου. Τα έργα δίνονται με ένα μικρό, προτεινόμενο συμβολικό αντίτιμο, που μπορεί ο ενδιαφερόμενος να καταθέσει αν θέλει στηρίζοντας το TPP.

Όποιος δεν καταφέρει να έρθει στην έκθεση και ενδιαφέρεται παρ’όλ’ αυτά για τα έργα, μπορεί να μπαίνει στο σάιτ σε αυτή τη σελίδα για έναν μήνα ακόμη και ή να περνάει από τα γραφεία μας για να παραλάβει το έργο της επιλογής του ή να μας ζητήσει να του το στέλνουμε ταχυδρομικά.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις