Οι δύο από τους έξι κατηγορούμενους, ο Γιάννης Μιχαηλίδης και ο Νίκος Ρωμανός δήλωσαν «αναρχικοί» και «αντάρτες των πόλεων», ενώ επιτέθηκαν φραστικά εναντίον των μελών του δικαστηρίου. 

Τόνισαν ότι δεν τους ενδιαφέρει η απόφαση και το αν καταδικαστούν, αφού γνωρίζουν ότι επανειλημμένα οι «δικαστές δικάζουν ανάλογα με το φαγητό που τους μαγειρεύουν στο σπίτι».
 
Δήλωσαν επίσης εναντίον του συστήματος, ενώ ο Μιχαηλίδης ήταν παρών χωρίς την παρουσία συνηγόρων, θέλοντας να δείξει με τον τρόπο αυτό ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία. Στον κατηγορούμενο διορίστηκε συνήγορος από τον κατάλογο των δικηγόρων που είναι στη διάθεση του δικαστηρίου.
 
Εκτός από τους δύο, κατηγορούμενοι είναι και οι: Ανδρέας Μπουρζούκος, Ανάργυρος Ντάλιος, Δημήτρης Πολίτης και Φοίβος Χαρίσης Πούλος.
 
Παρόντες στη διαδικασία ήταν οι γονείς των νεαρών, μεταξύ των οποίων και η συγγραφέας Παυλίνα Νάσιουτζικ, μητέρα του Νίκου Ρωμανού.
 
Και οι έξι δικάζονται για τα επεισόδια στο Βελβεντό Κοζάνης, όπου την 1η Φεβρουαρίου 2013 φέρονται να διαπράττουν ληστείες στην Αγροτική Τράπεζα και στα ΕΛΤΑ.
 
Αναμένεται να υποβληθούν αιτήματα αναβολής, τα οποία πιθανότατα δεν θα γίνουν δεκτά με πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης την 12η Δεκεμβρίου.