Στα γραφεία των ΑΝΕΛ συναντήθηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με την βουλευτή της Β’ Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα το μεσημέρι της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 η Κ. Παπακώστα είχε αντικατασταθεί από αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας στη Νέα Δημοκρατία. Σημειώνεται ότι τρεις μέρες πριν την αποχώρηση, είχε ζητήσει μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, αντιπροέδρου της ΝΔ, μέχρι να ολοκληρωθεί η εξεταστική για την υγεία.
 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, συμφώνησαν να ανοίξει συζήτηση για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων προγραμματικής σύγκλισης μεταξύ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Νέας Ελληνικής Ορμής, ανταποκρινόμενοι, όπως ανέφεραν, στο προσκλητήριο του πρωθυπουργού στις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν τη χώρα.
 
«Σήμερα συναντηθήκαμε με την πρόεδρο της ΝΕΟ, Κατερίνα Παπακώστα. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουμε μια στενή συνεργασία και μια κοινή πορεία επί πάρα πολλά χρόνια, ξεκινώντας από κοινές ιδεολογικές καταβολές στη ΝΔ, όταν δεν είχε μετατραπεί ακόμα σε ένα νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό μόρφωμα με τους υβριστές του Καραμανλή και εκείνους που την πολέμησαν όταν έδωσε την κυβερνητική της πρόταση, ακόμα και στην εποχή τού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» δήλωσε ο Π. Καμμένος,
 
«Η ΝΔ δεν είναι πια ίδια. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες γεννηθήκαμε στα χρόνια του αγώνα κατά των μνημονίων, το ΝΕΟ, πλέον, είναι μια πραγματικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου και σε αυτήν την περίοδο τα μνημόνια τελείωσαν. Πλέον, ο ελληνικός λαός χτίζει μία νέα πορεία» σημείωσε.
 
«Ξεκινήσαμε μια διαδικασία ενός διαλόγου για να φθάσουμε σε μια προγραμματική σύγκλιση. Είναι σημαντικό ότι αυτό γίνεται την περίοδο που ο πρωθυπουργός της χώρας καλεί το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων σε μια εθνική προσπάθεια. Με την Κατερίνα Παπακώστα, ασχέτως με το τι θα γίνει στο μέλλον, μας ενώνει το κοινό μας παρελθόν, οι αρχές και οι αξίες που πάντοτε υπηρετήσαμε με απόλυτη πίστη και με απόλυτη συνέπεια» πρόσθεσε. 
 
Από τη μεριά της η Κ. Παπακώστα δήλωσε ότι «σήμερα, εδώ στη Βουλή των Ελλήνων, όπου χτυπά η καρδιά του κοινοβουλευτισμού με θεσμικό τρόπο συζητούμε με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, με τον οποίο -πράγματι- προερχόμαστε από την ίδια ιδεολογική μήτρα της ΝΔ, τα προβλήματα της χώρας και ιδιαίτερα τη δυνατότητα να διερευνήσουμε πού πραγματικά μπορούμε να συγκλίνουμε, ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο, το οποίο ο πρωθυπουργός έκανε μετά την τυπική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, προκειμένου όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, συναισθανόμενες την ευθύνη της επόμενης νέας μέρας, η οποία ξεκίνησε, οφείλουν να ανταποκριθούν σε αυτό το εθνικό κάλεσμα».
 
«Το ΝΕΟ και ως επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής ανταποκρίνεται με αίσθημα ευθύνης στο κάλεσμα για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες προγραμματικής σύγκλισης, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον και το κοινό καλό. Η σημερινή μας συνάντηση αυτό σηματοδοτεί, δίχως αστερίσκους και δίχως υποσημειώσεις. Στόχος μας είναι να εξυπηρετηθεί το μείζον αγαθό που είναι ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, η οποία πρέπει να σταθεί όρθια και μόνη στα πόδια της με ανάταση, ανάπτυξη με ένα κράτος διαφάνειας και δικαίου, κι αυτό πρέπει να το εξυπηρετήσουν οι πολιτικές δυνάμεις τού τόπου με εθνική συνεννόηση». 
 
«Αυτήν τη διερεύνηση κάνουμε και το κάνουμε με τρόπο που, νομίζω, τιμά τον κοινοβουλευτισμό, με την έννοια ότι συζητούμε κάτω από το φως και όχι πίσω από κάμερες και πόρτες κλειστές και νομίζω αυτό θέλει ο ελληνικός λαός, να γνωρίζει πώς σκεπτόμαστε να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντά του για την επόμενη μέρα» κατέληξε η Κ. Παπακώστα.