«Ένας χρόνος χωρίς τον Θάνο Μικρούτσικο». Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου, σήμερα στις 21:00 θα προβληθεί το αφιέρωμα στον μεγάλο καλλιτέχνη από το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Youtube κανάλι της ΚΝΕ.

«Το έργο του θα διεγείρει πάντα την καρδιά και το μυαλό όλων των μελών και φίλων της ΚΝΕ, των νέων που, “ό,τι και να λένε τ’ άστρα, αυτοί τη γλώσσα τους, τους βγάζουν”. Θα μας εμψυχώνει και θα μας εμπνέει πάντα να “χορεύουμε πάνω στο φτερό του καρχαρία”, για να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο» σημειώνει η ΚΝΕ.

Την ενορχήστρωση του αφιερώματος έκανε ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Θάνου Μικρούτσικου, Θύμιος Παπαδόπουλος, ενώ συμμετείχαν καλλιτέχνες, χρόνιοι συνεργάτες με τον συνθέτη ανάμεσα στους οποίους η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Γιώργος Μεράντζας, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Κατσίκας, Μίμης Ντούτσουλης, Γιάννης Παπαζαχαριάκης, Θοδωρής Οικονόμου, Βαγγέλης Μαχαίρας, Δημήτρης Αγάθος, Τζίμης Σταρίδας.