X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ένας πρωθυπουργός «τσαλακωμένος» σε μια ασθμαίνουσα κυβέρνηση

Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπέστη έναν ακόμα κλονισμό της πολιτικής της ηγεμονίας. Το εντυπωσιακό είναι ότι κατόρθωσε να υπονομεύσει την αξιοπιστία της σε όλα τα ακροατήρια.
|

του Θανάση Καμπαγιάννη

(αναδημοσίευση από τη σελίδα του στο facebook)

Στο δεξιό ακροατήριο καταγράφτηκε εμφατικά ότι μπορεί κανείς να παραβεί την περίφημη “εντολή Μητσοτάκη”. Τα θλιβερά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ προσπαθούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα, τσιτάροντας το απόσπασμα της νέας εγκυκλίου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ότι θα σεβαστεί “όλα τα υγειονομικά μέτρα”. Φυσικά, η ΔΙΣ αναφέρεται στα υγειονομικά μέτρα της ΚΥΑ της 15/12/2020, των μέτρων δηλαδή των οποίων ο Πέτσας ανακοίνωσε ρητά την κατάργηση. Η κυβέρνηση αποφάσισε κλειστές εκκλησίες. Και σήμερα οι εκκλησίες ήταν ανοιχτές, με τήρηση προγενέστερων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Το γεγονός αυτό δημιουργεί ισχυρό δεδικασμένο στο εσωτερικό της δεξιάς παράταξης και ανοίγει τις ορέξεις κάθε δεξιού παράγοντα και πολιτευτή: το κύρος του Μητσοτάκη βγαίνει σήμερα σοβαρά λαβωμένο.

Στο κεντρώο και στο αριστερό ακροατήριο, επιβεβαιώθηκε η ήδη υπάρχουσα πεποίθηση μιας κυβέρνησης που δεν τηρεί την ισονομία και που πολιτεύεται με όρους ρουσφετιού και “Γκρούεζα”. Χαίρομαι ιδιαίτερα που απο το πρωί φίλες και φίλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποφεύγουν ρητά το λάθος να ζητήσουν πρόστιμα και ξύλο στον κόσμο που πήγε στην εκκλησία, όπως συνέβη στις 17 Νοεμβρίου και στις 6 Δεκεμβρίου. Όσοι επισημαίνουμε την προφανή έλλειψη ισονομίας, δεν αξιώνουμε κάποιου τύπου ισότητα στην παρανομία. Αναδεικνύουμε το προφανές: η κυβέρνηση απέδειξε σήμερα ότι τα υγειονομικά μέτρα και η τήρησή τους λειτουργούν προσχηματικά για την περιστολή κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και αποτελούν αφετηρία φρονηματικών διώξεων και καταχρηστικών προστίμων. Αν έχουμε σήμερα να ζητήσουμε κάτι δεν είναι να δράσουν τα ΜΑΤ του Χρυσοχοϊδη, αλλά να ακυρωθούν με νομοθετική διάταξη όλα τα καταχρηστικά πρόστιμα της 17Ν και της 6Δ.

Όλα αυτά δεν θα πρέπει να μας κάνουν να ξεχνάμε την πραγματική μάχη κατά της πανδημίας. Σήμερα πολύς κόσμος έχει βρεθεί σε κίνδυνο. Όχι γιατί κάθε συνάθροιση σημαίνει διασπορά του ιού, όπως λένε όσοι ανόητα ταυτίζουν την Εκκλησία με… το ΚΚΕ! Αλλά γιατί είναι ένα πράγμα μια συνάθροιση υπαίθρια και οργανωμένη από φορείς που αναγνωρίζουν και μάχονται έμπρακτα την πανδημία λαμβάνοντας όλες τις προφυλάξεις και είναι άλλο πράγμα μια συνάθροιση που συμβαίνει σε κλειστό χώρο και οργανώνεται από έναν θεσμό που στεγάζει τους πιο διαπρύσιους αρνητές της πανδημίας και που δεν διστάζει να βάζει ηλικιωμένους ανθρώπους να γλείφουν το ίδιο κουτάλι.

Καταστέλλοντας το ένα και επιτρέποντας το άλλο, η κυβέρνηση έκανε για άλλη μια φορά αυτό που υποτίθεται παλεύει: συνέβαλε στη διασπορά του ιού και πρόσθεσε με δική της ευθύνη νέα πιθανά θύματα στον μακρύ κατάλογο των νεκρών, σε συνέχεια των εγκληματικών της επιλογών στη Θεσσαλονίκη όπως πλέον επίσημα αποδέχτηκε ο Γεωργιάδης. Οι ευθύνες είναι πλέον όχι μόνο πολιτικές αλλά και δυνάμει ποινικές.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις