Αναίρεση κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, με την οποία αναγνώρισε στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώντα Κορκονέα το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ασκεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, με την υπόθεση να πρόκειται να εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Β. Πλιώτα, το δικαστήριο της Λαμίας ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα με τις οποίες αναγνώρισε ελαφρυντικά στον δολοφόνο πρώην αστυνομικό. Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας αποφάνθηκε ότι δεν έχει επαρκή αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και παράλληλα έχει εσφαλμένη ερμηνεία, ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Υπενθυμίζεται ότι Επαμεινώνδας Κορκονέας αποφυλακίστηκε μόλις μία ημέρα μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε μεν κάθειρξη 13 ετών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ είχε ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή και προσμετρήθηκε ο ευνοϊκός υπολογισμός της εργασίας που παρείχε μέσα στις φυλακές.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, καλείται το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να κρίνει και πάλι την υπόθεση του Επαμεινώντα Κορκονέα και σε περίπτωση που η απόφασή του είναι θετική υπέρ της αναίρεσης της εφετειακής απόφασης, τότε ο πρώην ειδικός φρουρός θα δικαστεί εκ νέου από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.