X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ενδεχόμενο τοπικών μέτρων σε επίπεδο δήμων της Αττικής αν κριθεί απαραίτητο

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας το πρωί της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων η χρήση μάσκας και το άνοιγμα των σχολείων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής τοπικών μέτρων στην Αττική σε περίπτωση που αυτό κριθεί σκόπιμο.
|

Ο Βασίλης Κικίλιας, το πρωί της Δευτέρας παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στο «Open», κατά την οποία αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων που αφορούν τόσο το άνοιγμα των σχολείων όσο και τη δημόσια Υγεία.

«Task Force» και άνοιγμα των σχολείων

Ειδικότερα σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο υπουργός Υγείας, είπε πως αυτά θα πρέπει να συμμορφωθούν με όλες τις οδηγίες που έχει εκδώσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Πρόσθες επιπλέον ότι «παρακολουθώντας και όλες τις άλλες χώρες που άνοιξαν τα σχολεία τους, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Ισραήλ, υπάρχουν προβλήματα. Ανοίγουν σχολεία, κλείνουν σχολεία, γίνεται αναθεώρηση καθημερινά των υγειονομικών κανόνων, ανάλογα με τα κρούσματα», σημείωσε, λέγοντας ακόμα πως «θα είμαστε προσεκτικοί, υπάρχει task force η οποία έχει δημιουργηθεί για αυτό ακριβώς το σκοπό. Ο ΕΟΔΥ είναι εδώ, οι επιστήμονές μας είναι εδώ, με πολλή αγάπη για τα παιδιά μας».

Σε σχέση με τυχόν ντοπισμό κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες, επεσήμανε πως «ανάλογα με το αν είναι ένα κρούσμα ή όχι, ο υπεύθυνος θα επικοινωνεί με την περιφερειακή εκπαίδευση και μετά με την task force. Η υγεία των παιδιών είναι το πρώτο μέλημά μας». Απαντώντας στο ερώτημα αν θα γίνονται τεστ διάγνωσης του κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς, ο υπουργός σημείωσε πως «υπάρχει αλγόριθμος.

»Προτεραιότητα στα τεστ δίνεται σε όσους έχουν συμπτώματα. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους εκπαιδευτικούς. Ο ΕΟΔΥ αναλύει τα στοιχεία για να εφαρμόζει τοπικά μέτρα. Αν χρειαστούν οριζόντια μέτρα σε Δήμους, θα το κάνουμε. Εμπιστευτήκαμε και σεβαστήκαμε τους ειδικούς. Πρώτος εγώ και η οικογένειά μου τηρούμε τα μέτρα. Προφανώς και θα φορούσα μάσκα» είπε ο Β. Κικίλιας και πρόσθεσε πως «είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών. Με τη μάσκα παίζουμε άμυνα απέναντι στον ιό», συμπλήρωσε.

Ενδεχόμενο μέτρων σε επίπεδο δήμων στην Αττική αν χρειαστεί

Επιπροσθέτως, ο Βασίλης Κικίλιας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής τοπικών μέτρων στην Αττική, σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί καθώς όπως είπε, τα επιστημονικά δεδομένα δίνουν αυτή τη δυνατότητα, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο επιβολής οριζόντιων μέτρων για όλη τη Περιφέρεια Αττικής.

Όπως είπε συγκεκριμένα, «να υπενθυμίσω ότι η Αττική περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής. Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση», είπε ο υπουργός Υγείας.

«Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση», κατέληξε.

Εμβόλιο κατα της Covid-19

«Δεν θα είμαστε μία ζωή κλεισμένοι στα σπίτια μας. Με τη βοήθεια της επιστήμης θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα», επεσήμανε ο Β. Κικίλιας, σχετικά με την εξεύρεση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και τις προσπάθειες που γίνονται σε παγκόσμια κλίμακα.

«Παγκοσμίως γίνονται 170 προσπάθειες και βρίσκονται στην 3η φάση. 600.000 δόσεις θα παραλάβουμε τέλος του χρόνου, αρχές του επόμενου», υποστήριξε ο Β. Κικίλιας, ισχυριζόμενος ταυτόχρονα πως «δεν πιεζόμαστε με τις ΜΕΘ αυτή τη στιγμή. Μέσα στην πανδημία ενισχύθηκε το σύστημα υγείας».

Κλείνοντας ανέφερε πως στις 29/09 ανοίγει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το εμβόλιο κατά της γρίπης.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις