Για αύριο μετατέθηκε η συζήτηση και ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών με τις βελτιώσεις για τον ΕΝΦΙΑ, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, προκειμένου να δοθεί χρόνος να τοποθετηθούν οι βουλευτές.
 
Η επίμαχη διάταξη, ωστόσο, που έχει κατατεθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία συστήματος αμοιβών νοσοκομείων, είναι στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ενώ έχει προκαλέσει και αντιδράσεις σε κυβερνητικά στελέχη.
 
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, δήλωσε ότι θα την καταψηφίσει γιατί δεν θέλει όπως είπε, να συνηγορήσει στη συνέχιση μιας εξόφθαλμης αδικίας.
 
«Για δεύτερη φορά δεν θα συναινέσω σε αλλαγές που δεν λύνουν το πρόβλημα και εν τέλει δημιουργούν και δικαίως, ένα αίσθημα εμπαιγμού σε χιλιάδες φορολογούμενους. Δεν ξέρω αν θα φτάσω στο σημείο να αναπολήσω το “ΕΤΗΔΕ”, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, αλλά δεν θα συνηγορήσω στη συνέχιση μιας εξόφθαλμης αδικίας» τόνισε ο κ. Σηφουνάκης.

Την ίδια στάση θα κρατήσει και ο Χρήστος Αηδόνης, που ανήκει στην ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών.

Το πρωί ο βουλευτής της Ν.Δ., Ανδρέας Ψυχάρης απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας σωστός και δίκαιος φόρος, κάνοντας μάλιστα λόγο για «διαστημικές ανοησίες».
 
Μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι «ο ΕΝΦΙΑ προφανώς είναι ένας παντελώς άδικος νόμος και αυτή η διαρροή που υπήρχε ότι είναι ένας δίκαιος και σωστός νόμος είναι ανοησίες, διαστημικές ανοησίες».
 
Όπως είπε, δικαίως ενοχλήθηκε πολύς κόσμος, ενώ εξέφρασε και την άποψη ότι επλήγη και το προφίλ του Πρωθυπουργού: «Υπάρχει και πολιτική ευθύνη στο θέμα αυτό», πρόσθεσε. 
Για ανάγκη βελτιώσεων μίλησε πάντως και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σε λίγη ώρα η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
 
Σύσσωμη η αντιπολίτευση δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη, ενώ η κυβέρνηση αντέτεινε ότι ο φόρος στην ακίνητη περιουσία είναι ένα μέτρο που ισχύει σε όλα τα σύγχρονα κράτη.