Σε ανακοίνωση στα κοινωνικά δίκτυα επισημαίνονται οι ανάγκες για την κουζίνα αλληλεγγύης και τα φάρμακα, αλλά σημειώνεται επίσης ότι λόγω της μεγάλης προσφοράς, για δύο ημέρες δεν χρειάζονται άλλα αναλώσιμα και ρούχα. Η παραλαβή των ειδών γίνεται στην Πύλη Ε1 του λιμανιου

Όπως τονίζεται από μέλη της Ομάδας Επικοινωνίας:

«Για τις 1.500 μερίδες φαγητού που μαγειρεύονται καθημερινά χρειαζόμαστε: λάδι, πελτέ, μοσχαρίσιο κιμά, κριθαράκι, κύβους knorr, τυρία τριμμένο, μοσχαρίσιο κιμά, 

Για τους 6 χώρους του λιμανιού χρειάζονται διερμηνείς στα αραβικά % Φαρσί, σε δύο βάρδιες.

Από φάρμακα χρειαζόμαστε

VOLTAREN (ενέσιμο & υπόθετα),
Βρεφικά θερμόμετρα (μετώπου & αυτιού). BUSCOPAN, SPASMOAPOTEL, ZANTAC,
VOMEX,
ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΧΑΠΙΑ,
CIPROXIN,
Φλεβοκαθετήρες (πράσινους, μπλε, ροζ),
Εξεταστικό φως κεφαλής,
Ράφια για να τοποθετηθούν κούτες με φάρμακα.

Εκτός από τα παραπάνων, παρακαλούμε θερμά ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΕΤΕ ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΙΔΗ ΓΙΑ 2 ΗΜΕΡΕΣ, μέχρι να ξεφρακάρει ο χώρος για να μπουν τα επόμενα. Προς το παρόν δεν χρειαζόμαστε ΟΥΤΕ ΡΟΥΧΑ. Μην ξεχνάτε πως όλα τα παραπάνω χρειάζονται ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ, οπότε πρέπει τις επόμενες μέρες να ταξινομηθούν / μοιραστούν, προτού παραλάβουμε άλλα (συνεχίζουμε από Σαββατοκύριακο). Σάς ευχαριστούμε!

Μια-δυο παρατηρήσεις ακόμα, σχετικά με τις προσφορές:

1. Όπως έχουμε ζητήσει και στο παρελθόν, μη μοιράζεστε οι ίδιοι το φαγητό και τα άλλα είδη που φέρνετε. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί (ζημιές στα οχήματα, ποδοπάτημα παιδιών, άσχημες εικόνες των ανθρώπων, που πάνω στην αγωνία τους να πάρουν στριμώχνονται & ταλαιπωρούνται).

ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΣΙΤΙΣΗΣ, ΧΡΗΣΤΟ (δίνουμε τα στοιχεία inbox) & ΝΑ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΧΟΙΡΙΝΟ.

2. Παρακαλούμε επίσης τα είδη ρουχισμού & τα παπούτσια που προσφέρονται να είναι σε ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΘΑΡΑ & ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΑ. Αλλιώς, απλά πετιούνται γιατί δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν.»