Μια μέρα μετά την εκπνοή της δίμηνης «διαβούλευσης» της κυβέρνησης με τον γαλλικό λαό, τα «Κίτρινα Γιλέκα» έδωσαν τον τόνο στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για 18η συνεχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του France 24 η συμμετοχή του κόσμου στις διαδηλώσεις ήταν αισθητά μεγαλύτερη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η μεγαλύτερη σε όγκο διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, όπου και σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τον κόσμο. Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί παρατάχθηκαν σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τραυματίστηκαν 42 διαδηλωτές και 17 αστυνομικοί.

Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για 32.300 διαδηλωτές σε όλη τη χώρα, ενώ το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» τονίζει ότι  στους δρόμους κατέβηκαν περισσότεροι από 100.000 πολίτες. Ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανιέ, έκανε λόγο για 1.500 ανθρώπους που διείσδυσαν στην διαδήλωση του Παρισιού «με μοναδικό σκοπό να σπάσουν και να καταστρέψουν πράγματα».

Υπό την πίεση των διαδηλώσεων, ο Μακρόν δήλωσε την Παρασκευή ότι πρόκειται να προχωρήσει σε ελαφρύνσεις ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα, ωστόσο οι διαδηλωτές τονίζουν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Μετά τις διαδηλώσεις του Σαββάτου, ο Μακρόν δήλωσε ότι χρειάζονται «τολμηρές αποφάσεις» απέναντι σε μερίδα των διαδηλωτών που δεν σέβονται τη Δημοκρατία. «Πρέπει να πάρουμε τολμηρές αποφάσεις. Σήμερα είδαμε ανθρώπους που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να βλάψουν τη δημοκρατία, σπάζοντας και καταστρέφοντας πράγματα, ενώ υπήρξε και ο κίνδυνος θανάσιμων τραυματισμών». Ο πρωθυπουργός της χώρας, Εντουάρντ Φιλίπ, κατέκρινε για μια ακόμη φορά τις διαδηλώσεις. «Νιώθω οργισμένος σήμερα, όπως και η πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών. Τα όσα έγιναν σήμερα δεν ήταν πράξεις των διαδηλωτών, ήταν πλιάτσικο από εγκληματίες. Κανένα αίτημα δεν δικαιολογεί τέτοια βία».