Υποστηρικτές του Μόρσι, που ανήκει στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, αξιώνουν το δημοψήφισμα να γίνει κανονικά και συγκεντρώνονται επίσης στην πρωτεύουσα, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε νέες οδομαχίες καθώς η πολιτική κρίση, που διχάζει το πολυπληθέστερο κράτος του αραβικού κόσμου, συνεχίζεται. Αυτοκίνητα της αστυνομίας περικύκλωσαν την πλατεία Ταχρίρ στο κεντρικό τμήμα του Καΐρου, για πρώτη φορά από την 23η Νοεμβρίου, αμέσως μετά το διάταγμα που είχε εκδώσει δίνοντας στον εαυτό του έκτακτες υπερεξουσίες που πυροδότησαν εκτεταμένες διαδηλώσεις. 
 
Η αναταραχή στην Αίγυπτο μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ έχει ανησυχήσει την δύση, ειδικά τις Ηνωμένες Πολιτείες, που είχαν δώσει στο Κάιρο δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική και άλλη βοήθεια μετά την απόφασή του να συνάψει συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ το 1979. Οι δράστες της επίθεσης στην Ταχρίρ, ορισμένοι εκ των οποίων φορούσαν μάσκες, πέταξαν επίσης βόμβες μολότοφ που προκάλεσαν μια μικρής έκτασης φωτιά, είπαν αυτόπτες μάρτυρες. “Οι μασκοφόροι ήλθαν ξαφνικά κι επιτέθηκαν στους διαδηλωτές στην Ταχρίρ. Η επίθεση είχε σκοπό να μας αποθαρρύνει και να μας εμποδίσει να διαδηλώσουμε σήμερα. Αντιτασσόμαστε σε αυτές τις τακτικές κατατρομοκράτησης και θα κάνουμε την μεγαλύτερη δυνατή διαδήλωση σήμερα”, είπε ο Τζον Γκέργκες, Κόπτης χριστιανός Αιγύπτιος, που δηλώνει σοσιαλιστής.
 
Στις ως τώρα ταραχές έχουν αναφερθεί επτά θάνατοι. Πάντως η Ρεπουμπλικανική Φρουρά, η οποία φρουρεί το προεδρικό μέγαρο, δεν έχει ως τώρα χρήση των μέσων που διαθέτει, αν και το παλάτι έχει περικυκλωθεί από άρματα μάχης, αγκαθωτά συρματοπλέγματα και οδοφράγματα από μπετόν. Ο Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι, στέλεχος της αντιπολίτευσης και τιμηθείς με βραβείο Νόμπελ, απηύθυνε έκκληση να υπάρξει διάλογος με τον Μόρσι, όμως προειδοποίησε πως «η επανάσταση (στην Αίγυπτο) δεν έγινε για να αντικατασταθεί ένας δικτάτορας από έναν άλλο», σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.