X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ένοχοι χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τον βιασμό και τη γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη

Την ανώτατη ποινή και για τα δύο αδικήματα επέβαλε το δικαστήριο στους δύο ενόχους για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη. Ισόβια για ανθρωποκτονία και επιπλέον 15 έτη για βιασμό επιβλήθηκαν σε πρώτο βαθμό στον Μανώλη Κούκουρα και στον Αλέξανδρο Λουτσάι. Το δικαστήριο απέρριψε όλα τα ελαφρυντικά τα οποία είχαν αιτηθεί οι ένοχοι.
|

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως Αριστοτέλεια Δόγκα και επέβαλλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 15 ετών και στους δύο ενόχους για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη.

Η έδρα απέρριψε τα ελαφρυντικά και έκρινε ένοχους τον Μανώλη Κούκουρα και τον Αλέξανδρο Λουτσάι για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη. Ισόβια για ανθρωποκτονία και 15 έτη για βιασμό η απόφαση του δικαστηρίου.

«Η Ελένη δικαιώθηκε. Νικήσαμε όλες μας» σημειώνει σε μήνυμα της η Φεμινιστική Συλλογικότητα «Καμία Ανοχή» μετά την ανακοίνωση των ποινών.

«Το αποτέλεσμα δικαίωσε όλες τις απόψεις που διατυπώσαμε»

«Το αποτέλεσμα δικαίωσε όλες τις απόψεις που διατυπώσαμε και σε νομικό επίπεδο και σε ουσιαστικό επίπεδο»» σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη, Α. Κούγιας, μετά την ολοκλήρωση του δικαστηρίου.

«Όμως αυτό το οποίο με κάνει να έχω ανάμεικτα συναισθήματα στην υπόθεση αυτή, είναι ότι αφενός νιώθω υπέροχα γιατί καταφέραμε με τον συνάδελφό μου και αποκαταστήσαμε κάθε άσχημη εικόνα που προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να δημιουργήσουν σαν υπερασπιστικές απόψεις οι κατηγορούμενοι και η υπεράσπισή τους, η αποδοχή από το δικαστήριο με παμψηφεί απόφαση της πράξεως του ομαδικού βιασμού, ουσιαστικά κατέστρεψε το οικοδόμημα το οποίο από την πρώτη στιγμή οι δύο κατηγορούμενοι και η υπεράσπισή τους, και με την προηγούμενη παρουσία του κυρίου Μαντά, είχαν αρθρώσει προς το δικαστήριο, ότι δηλαδή δεν υπήρξε καν βιασμός, και η κοπέλα αυτή, ούσα διεστραμένη σεξουαλικά, ούσα αλκοολική, ούσα χρήστης ναρκωτικών, ούσα οτιδήποτε αρνητικό επίθετο που μπορούσαν να της προσάψουν, ήταν αυτή που προκάλεσε όλη αυτή τη συνεύρεση και άρα έπρεπε να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι για την πράξη του βιασμού. Με την πρόταση αυτή την οποία έκαναν προς το δικαστήριο και προς την ελληνική κοινωνία, ουσιαστικά βεβήλωναν βάναυσα τη μνήμη του κοριτσιού αυτού, που ήταν όπως είπα και χθες, ένα θείο δώρο. Αριστούχος μαθήτρια, αριστούχος φοιτήτρια, ήδη με δρόμο επαγγελματικό στο υπουργείο Εξωτερικών, με πέντε γλώσσες και με ένα υπέροχο οικογενειακό περιβάλλον. Αυτή είναι η ικανοποίησή μου. Από την άλλη πλευρά θέλω να σας πω ότι δεν επιχαίρω για την ισόβια κάθειρξη που θα επιβληθεί στους δύο κατηγορουμένους, ούτε για τα 15 χρόνια που είναι το ανώτερο της ποινής που μπορεί να επιβληθεί με την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, γιατί εφαρμόζεται η επιεικέστερη διάταξη, η παρελθούσα. Ενώ ο νέος Ποινικός Κώδικας έχει ειδική διάταξη που λέει ότι αν αποτέλεσμα του βιασμού είναι και θάνατος τότε επιβάλλεται η ποινή της ισοβίου καθείρξεως. Αυτό είναι και μια δικαίωση για αυτούς που έκαναν τον νέο ΠΚ. Είχε γίνει μεγάλη φιλολογία για το αδίκημα του βιασμού, είναι αυστηρότερος ο νέος ΠΚ στο αδίκημα αυτό, έπρεπε κάποιοι να το διαβάσουν καλύτερα. Δεν επιχαίρω όμως γιατί δύο νέοι άνθρωποι στα πιο ωραία χρόνια της ζωής τους, γιατί ακούω συνεχώς ότι τα ισόβια δεν είναι ισόβια… Τα ισόβια είναι ισόβια, το αν θα ανασταλεί μία ποινή ισοβίων όταν ο κατηγορούμενος εκτίσει ποινή 20 ετών είναι δικαίωμα του συμβουλίου της περιοχής στην οποία κρατείται» συμπλήρωσε ακόμα.

Οι δυο ένοχοι, όπως μετέφερε η δημοσιογράφος, Ελευθερία Κουμάντου, αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλογιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Οι φωνές των γυναικών που βρίσκονται έξω από Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενώθηκαν μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του Μανώλη Κούκουρα και του Αλέξανδρου Λουτσάι. «Ποτέ μη ξεχαστεί τι έκαναν στην Ελένη. Καμία άλλη δολοφονημένη»


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις