ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 25-5-2010 στις 14:00 απέπλευσε από το Κερατσίνι το φορτηγό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» της κίνησης «Ένα Καράβι για τη Γάζα» φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια προς τον αποκλεισμένο Παλαιστινιακό λαό της Γάζας. Μαζί με το επιβατικό «Σφενδόνη» αποτελεί την Ελληνική συμμετοχή στον ειρηνικό στόλο που θα επιχειρήσει να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραηλινό κράτος. Η ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρει το «Ελεύθερη Μεσόγειος» αποτελείται από φάρμακα, ρούχα, αναπηρικά αμαξίδια, προκατασκευασμένους οικίσκους, οικοδομικά υλικά, ξυλεία και μηχανήματα αφαλάτωσης νερού.

Η «Ένωση Λιμενεργατών» μαζί με άλλους φορείς στήριξε το όλο εγχείρημα και οι συνάδελφοι μας προσφέρθηκαν  εθελοντικά να φορτώσουν το φορτηγό με το ανθρωπιστικό υλικό. Από την πρώτη μέρα που ήρθαμε σ’επαφή με τους ανθρώπους της κίνησης «Ένα Καράβι για τη Γάζα», αποφασίσαμε να συμμετέχουμε ενεργά και να βοηθήσουμε τη συλλογική αυτή προσπάθεια με προσωπική και εθελοντική εργασία με υλική και ηθική στήριξη. Στα πλαίσια της διεθνούς συμμετοχής, οι Ιρλανδοί συνάδελφοι μας υιοθέτησαν το πλοίο της Ιρλανδικής συμμετοχής και οι Σουηδοί λιμενεργάτες στήριξαν την Ελληνική συμμετοχή ηθικά και υλικά στα πλαίσια του IDC (του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών) στο οποίο είμαστε μέλη.

Παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίσαμε και τις «γραφειοκρατικές» διαδικασίες Τελωνείου και Λιμεναρχείου, την απαγόρευση φόρτωσης που προέκυψε και άρθηκε μόλις το απόγευμα του Σαββάτου και με κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα η διεθνής προσπάθεια, εμείς καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τη φόρτωση του φορτηγού πλοίου με προσωπική και επίπονη εργασία νυχθημερόν. Τελικά, το «Ελεύθερη Μεσόγειος» απέπλευσε γεμάτο με την ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα και θα συναντηθεί με τα υπόλοιπα πλοία της διεθνούς κίνησης για να σπάσει τον αποκλεισμό του Παλαιστινιακού λαού της Γάζας.

Είμαστε αλληλέγγυοι και δίπλα τους μέχρι το τέλος της ειρηνικής αποστολής και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ανθρωπιστική προσπάθεια και καλή επιστροφή.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ