Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, η 17χρονη Ταμίμι δέχτηκε στην δίκη (κεκλεισμένων των θυρών) της Τετάρτης να δηλώσει ένοχη, προκειμένου να αντιμετωπίσει ηπιότερη ποινή από τις ισραηλινές εισαγγελικές αρχές. Συγκεκριμένα, δήλωσε ένοχη για τέσσερις από τις 12 κατηγορίες που της είχαν απαγγελθεί. Δήλωσε ένοχη για προσβολή των ισραηλινών αρχών, υποκίνηση βίας και (δις) παρεμπόδιση του έργου ισραηλινών στρατιωτών.

Η Άχεντ Ταμίμι, μαζί με τη μητέρα και την ξαδέλφη της, συνελήφθησαν στις 15 Δεκεμβρίου, αφότου τα δύο κορίτσια χααστούκισαν τους Ισραηλινούς στρατιώτες που μπήκαν στην αυλή του σπιτιού τους στη διάρκεια επιχείρησης. Η Άχεντ, η ξαδέλφη και η μητέρα της βρέθηκαν αντιμέτωπες με 12 κακουργήματα, μεταξύ των οποίων η «βαριά επίθεση» κατά των πάνοπλων ισραηλινών στρατιωτών.


 
Η δικηγόρος της Γκάμπ Λάσκι, δήλωσε ότι η ποινή των οκτώ μηνών θα περιλαμβάνει τους τέσσερις μήνες κράτησης της Ταμίμι και ο συνολικός χρόνος κράτησης της θα είναι μέχρι τον Ιούλιο. Παράλληλα, θα κληθεί να πληρώσει ως εγγύηση το ποσό των 5.000 σέκελ, που αντιστοιχεί σε  1.440 δολάρια. Το στρατοδικείο δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμα αν αποδέχεται τον συμβιβασμό της 17χρονης.
 
Η 17χρονη συνελήφθη τον Δεκέμβριο στη Δυτική Όχθη, γιατί είχε αντιδράσει απέναντι στους ισραηλινούς στρατιωτικούς κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων σχετικά με την απόφαση του Τραμπ να μεταφέρει την πρωτεύουσα των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. Η Άχεντ είχε κλωτσήσει και χαστουκίσει δύο πάνοπλους ισραηλινούς στρατιώτες.
 
Μετά από την αντίδραση της, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας την συνέλαβαν  και απαγγέλθηκαν εναντίον της 12 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα., που αφορούν δράσεις της και πριν το συγκεκριμένο περιστατικό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο του στρατοδικείου, οι δύο στρατιώτες βρίσκονταν στην αυλή σπιτιού για να εμποδίσουν τους Παλαιστίνιους να πετούν πέτρες εναντίον Ισραηλινών που βρίσκονταν εκεί κοντά. Η οικογένεια της Άχεντ Ταμίμι είχε τονίσει ότι το περιστατικό συνέβη στην αυλή του δικού της σπιτιού.