Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη συνάντηση μελών  του Εθνικού Ινστιτούτου Ανώτερων Μελετών Ασφάλειας και Δικαιοσύνης της Γαλλίας στη διακομματική αντιπροσωπεία της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων, η Βασιλική Κατριβάνου δήλωσε απογοητευμένη από τη στάση των συναδέλφων της, που «βάφτισαν» τους πρόσφυγες λαθρομετανάστες.

«Η αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ, μετά την ομιλία  μου προξενεί  κατάπληξη αλλά και λύπη. Όσα είπα, σχετικά με τη ζοφερή  κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα τα  τελευταία χρόνια έχουν γραφτεί κατά κόρον στον έγκυρο ελληνικό και διεθνή Τύπο, έχουν αποτελέσει αντικείμενο καταγγελιών διεθνών οργανισμών δικαιωμάτων. Σας παραπέμπω  στην πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, «Υποβαθμίζοντας τα δικαιώματα: Το κόστος της λιτότητας στην Ελλάδα» (Δεκέμβριος 2014). Αυτή η κατάσταση προσέβαλλε τη χώρα, όχι να βλέπουμε κατάματα την πραγματικότητα όσο δυσάρεστη κι αν είναι.

Όσον αφορά τώρα τη δήλωση των κ. Κεδίκογλου και Τζαβάρα, που αποχώρησαν, υπάρχει ένα σημείο για το οποίο  πραγματικά ντρέπομαι. Λένε: «Σε ό, τι αφορά τις κατηγορίες για ενίσχυση της Χρυσής Αυγής (από τη ΝΔ), καλό θα είναι να γνωρίζουν (ο ΣΥΡΙΖΑ) ότι το καλύτερο δώρο στους νεοναζιστές είναι να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα λαθρομετανάστες». Βαφτίζουν, οι δύο συνάδελφοι τους πρόσφυγες «λαθρομετανάστες» και επαναλαμβάνουν τις δημαγωγίες για ελεύθερη κυκλοφορία τους. Ας κρίνει ο καθένας πώς ενισχύεται η ακροδεξιά», ανέφερε η Β. Κατριβάνου.