Η δική του  δημοσιογράφου, Στρατή Μπαλάσκα, ο οποίος  βρέθηκε κατηγορούμενος  μετά από μήνυση του Διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλη Μακρυπούλια, για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Στο πλευρό του Στρατή Μπαλάσκα ήταν πλήθος πολιτών και δημοσιογράφων. Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης ήταν ο Περιφερειάρχης Ν. Γιακαλής  και ο Γραμμάτεας της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων Γ. Καρβουνιάρης.

Διαβάστε το επίμαχο δημοσίευμα στην εφημερίδα Εμπρός.

Ο καθηγητής Β. Μαπρυπούλιας αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τη «Χρυσή Αυγή» και δήλωσε ότι είναι «Έλληνας».

Λίγες ώρες πριν τη δική ο Στρατής Μπαλάσκας είχε δηλώσει στο Lesvosnews.net
 
«Το μόνο σίγουρο είναι, ότι δεν είμαι ο μοναδικός που του συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα, όπου υπάρχει το παγκόσμιο φαινόμενο της ποινικοποίησης του νόμου περί συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, όπως επίσης και της αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου. Η ελευθεροτυπία διώκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οπότε αυτό δεν καθιστά αυτές τις τακτικές-που εμπεριέχουν εκφοβιστικά χαρακτηριστικά-ένα τωρινό φαινόμενο. Ας αναφερθεί, δε ότι ο συγκεκριμένος νόμος, που περιλαμβάνει και επιβολή χρηματικών προστίμων, έχει δημιουργηθεί από τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, για τους δικούς του προφανείς λόγους. Σήμερα, δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο να ποινικοποιείται η άποψή σου από τον καθένα που δεν θέλει να ασχολείσαι μαζί του και ας υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι γι’αυτό. Παρ’όλα αυτά, εμείς ως δημοσιογράφοι, συνεχίζουμε ακάθεκτοι.»

Μετά την ολοκλήρωση της δίκης, ο δημοσιογ΄ραφος δημοσίευσε το παρακάτων μήνυμα στο facebook:

Πηγή: lesvosnews.net