Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον αστυνομικό για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, ενώ την ενοχή του κατηγορουμένου είχε προτείνει και η Εισαγγελέας η οποία έκρινε ότι δεν επρόκειτο για χτύπημα απώθησης, όπως ισχυρίστηκε ο 27χρονος άνδρας των ΜΑΤ, αλλά για σκόπιμο βίαιο πλήγμα στο πρόσωπο μιας γυναίκας φωτορεπόρτερ.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η φωτορεπόρτερ τον προκάλεσε προσπαθώντας να του βγάλει το φίλτρο από το πρόσωπο, κάτι που αντέκρουσαν αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι υποστήριξαν ότι οι κινητοποιήσεις είχαν λήξει και είχε σταματήσει η ρίψη χημικών. Παράλληλα οι μάρτυρες προσκόμισαν φωτογραφίες στο δικαστήριο από τη στιγμή της επίθεσης στη Μπόλαρη.

Έκθεση στις Βρυξέλλες

Ο πρόεδρος των φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος είπε ότι οι Έλληνες φωτορεπόρτερ πραγματοποίησαν έκθεση στις Βρυξέλλες με θέμα τα χτυπήματα που έχουν δεχθεί από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και επεισοδίων.
Οι υπόλοιποι μάρτυρες φωτορεπόρτερ σημείωσαν ότι η συνάδελφός τους δεν έχει προκαλέσει ποτέ την αστυνομία, ενώ τόνισαν ότι την ημέρα του συμβάντος είχαν καταγραφεί δύο τουλάχιστον περιστατικά στα οποία άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τις συγκρούσεις.