Τις επόμενες ώρες, αναμένεται η σύλληψη και των υπολοίπων τεσσάρων σωφρονιστικών υπαλλήλων Νιγρίτας, για τους οποίους έχουν εκδοθεί ανάλογο εντάλμα.

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον πρόεδρο των Εσωτερικών Φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρη Κονσολίδη που νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, όταν ο κρατούμενος Ιλία Καρέλι έφτασε στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών δεν οδηγήθηκε αμέσως στο κελί απομόνωσης, αλλά παρέμεινε για 2,5 ώρες σε θάλαμο όπου δεν υπήρχε κάμερα ασφαλείας
 
Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει πως το κάταγμα στο στέρνο του κρατούμενου είναι συμβατό με τον χρόνο θανάτου του.

Νωρίτερα:

Ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών και Μαλανδρίνου, όπως και κατά αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος Ιτέας, άσκησε νωρίτερα ο εισαγγελέας Άμφισσας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο πόρισμα υπάρχουν επιβεβαιωμένα και επιβαρυντικά στοιχεία, κατά σωφρονιστικών υπάλληλων των φυλάκων Νιγρίτας οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε άγριο ξυλοδαρμό του κρατουμένου, αμέσως μετά τη μεταγωγή του στις φύλακες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κρατούμενοι στις φυλακές των Σερρών είχαν καταγγείλει από την πρώτη στιγμή τον άγριο ξυλοδαρμό του Καρέλι και στις φυλακές Νιγρίτας, ενώ τόσο ο πρόεδρος εξωτερικών φρουρών των φυλακών, όσο και ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών είχαν διαψεύσει τους κρατούμενους, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρξε χρήση βίας.

Μάλιστα, από αξιωματούχους των φυλακών της Νιγρίτας, υπήρξαν και γλαφυρές περιγραφές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ των όσων (υποτίθεται πως) έκανε ο κρατούμενος λίγες ώρες πριν χάσει την ζωή του.

Διώξεις για βασανισμό με αποτέλεσμα τον θάνατο

Οι διώξεις αφορούν τα κακουργήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα τον θάνατο, του απλού βασανισμού και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης. 
 
Οι διώξεις για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας είναι κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων, ενώ για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς τη Ιτέας είναι κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθούν κατά την ανάκριση.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι πληροφορίες για σωφρονιστικό υπάλληλο, που «έσπασε» κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, επιβεβαιώνοντας πως ο Ιλία Καρέλι βασανίστηκε.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την έρευνα προέκυψε ότι οι φωτογραφίες του Αλβανού βαρυποινίτη, που ελήφθησαν στη Νιγρίτα Σερρών, έχουν σαφώς λιγότερα σημάδια από αυτά που διαπίστωσε ο ιατροδικαστής κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Αναμονή για τις ιστολογικές εξετάσεις

Σύμφωνα με πηγή από την ιατροδικαστική υπηρεσία που μίλησε στην Καθημερινή, δεν έχει συνταχθεί ακόμα η έκθεση νεκροψίας και νεκροτομής, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις, που αναμένεται να βγουν μέχρι την Πέμπτη, δεν πρόκειται να προσθέσουν κάτι ουσιαστικό στη διερεύνηση.

Ωστόσο, οι ιστολογικές που θα καθυστερήσουν περίπου μια εβδομάδα, αναμένεται να αποδείξουν αν συγκεκριμένο σημάδι στο χέρι του νεκρού προέρχεται από εκκένωση ηλεκτρισμού.

«Υπάρχει ένα τραύμα στη δεξιά παλάμη με πήγματα αίματος. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι το αίμα είναι πρόσφατο και το τραύμα παλιότερο, αυτό είναι κάτι που θα αποδειχθεί τις επόμενες ημέρες όταν και θα ξέρουμε αν τελικά πρόκειται για σημάδι από ηλεκτροσόκ» αναφέρει η πηγή.

(Πηγές: ΕφΣυν (2), news.gr, in.gr, Καθημερινή)