Το πρωί της Τετάρτης συλλογικότητες και μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» συγκεντρώθηκαν έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Καποδιστρίου ώστε να διαμαρτυρηθούν για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις και μετά από ένταση που προκλήθηκε, η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγαγές.

Όπως ανέφεραν σε ανάρτηση τους στο Facebook, δυνάμεις των ΜΑΤ τους ξυλοκόπησαν, ενώ έκαναν λόγο για «Χούντα του Τσίπρα που προστατεύει τους τραπεζίτες χρησιμοποιώντας την Αστυνομία ως μπράβο».

Το απόγευμα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ έξω από τη ΓΑΔΑ είχε συγκεντρωθεί κόσμος που φώναζε συνθήματα, όπως «Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές» και «Ρούσκα, Κοντονή, ακούστε το καλά, δεν μας σταματάτε ούτε με τα ΜΑΤ». Ο Λ. Παπαδόπουλος, μέλος του κινήματος «Δεν Πληρώνω» γνωστοποίησε πως θα υποβάλλουν μήνυση για παράνομη βία.

«Θα υποβάλουμε μήνυση με την δικηγόρο μας Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη συμβολαιογράφο Σγούρα (Καποδιστρίου 18) για παράνομο πλειστηριασμό, στους αστυνομικούς για παράνομη βία». Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε πως δεν πρόκειται να περάσει η προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών από την κυβέρνηση. «Άλλη μία φορά η κυβέρνηση προσπάθησε να κάμψει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Για άλλη μία φορά εμείς είμαστε εδώ για να πούμε ότι οι νόμοι της ποινικοποίησης και η προσπάθεια τρομοκράτησης των ανθρώπων, που υπερασπίζονται τα σπίτια όλων μας, δεν πρόκειται να περάσουν».


Επίθεση των συμβολαιογράφων κατά «δήθεν συλλογικοτήτων»

Μετά την ένταση που προκλήθηκε, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία στρέφει τα βέλη του κατά των πολιτών που προσπαθούν να εμποδίσουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, κάνοντας λόγο για βιαιότητες στις οποίες προβαίνουν «οι δήθεν συλλογικότητες».

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι οι πολίτες που διαμαρτύρονται διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα. «Ο πλειστηριασμός υποτιθέμενης πρώτης κατοικίας, στον οποίο αναφέρονται καταγγελτικά οι δήθεν συλλογικότητες ότι θα διενεργούνταν σήμερα είχε γνωστοποιηθεί προς όλους ότι δεν θα πραγματοποιηθεί. Φαίνεται λοιπόν ότι έχουν περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο: δεν δημιουργούν μόνο κοινωνική ένταση  μέσω βίαιων επεισοδίων, αλλά επιδιώκουν διαρρέοντας ψευδείς ειδήσεις σε σχέση με τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις εξυπηρετώντας προφανώς είτε ιδιοτελή συμφέροντα είτε να παρουσιαστούν ως αυτόκλητοι προστάτες των πολιτών».