Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής, που διαμαρτυρήθηκαν αντιδρώντας στη δημιουργία hotspot στη Κω.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κω, το ελικόπτερο που μετέφερε τον Π. Καμμένο προσγειώθηκε τελικά σε άλλη έκταση από εκείνη που αναμενόταν, για να δει άλλο χώρο που έχει προταθεί για τη δημιουργία hotspot, αφού, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, όπως φαίνεται δημιουργείται πρόβλημα με το οικόπεδο Κανταρζή, καθώς οι ιδιοκτήτες αρνούνται να το παραχωρήσουν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε χώρο πίσω από τον Ιππικό Όμιλο, όπου ο υπουργός κατέβηκε συνοδευόμενος από μηχανικούς και άλλα υπηρεσιακά στελέχη, έκανε μια σύντομη περιήγηση στο ακίνητο και αναχώρησε αμέσως, με προορισμό τη Λέρο.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι ο Π. Καμμένος επισκέφθηκε την Κω και επιθεώρησε τους χώρους όπου πρόκειται να δημιουργηθεί το κέντρο υποδοχής:

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Συντονιστής του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ επισκέφθηκαν την Κω, όπου επιθεώρησαν τους χώρους στους οποίους πρόκειται να δημιουργηθεί το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών. Στη συνέχεια επισκέπτονται τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο.