Στις 9 σήμερα το πρωί, Ρομά που κατοικούν στον καταυλισμό του Χαλανδρίου, προχώρησαν σε αποκλεισμό της λεωφόρου Μεσογείων, βάζοντας φωτιές σε λάστιχα, διαμαρτυρόμενοι για την προγραμματισμένη κατεδάφιση οικισμάτων του καταυλισμού τους, αλλά και για την αναγκαστική μεταφορά τους σε ακατάλληλη έκταση στα Μέγαρα. Εξαιτίας της παρουσίας ισχυρών στυνομικών δυνάμεων και την εισαγγελικής εντολής για εγκατάλειψη του μπλόκου, γρήγορα καλλιεργήθηκε ένταση. 
Σε πρώτη φάση, ο προγραμματισμός  (με ειλημμένη απόφαση της Περιφέρειας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ήδη από τον Νοέμβριο του 2013) προέβλεπε την κατεδάφιση 12 ακατοίκητων οικίσκων, ενώ στη συνέχεια -έπειτα από την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των Ρομά στα Μέγαρα- επρόκειτο να ακολουθήσει η κατεδάφιση ολόκληρου του καταυλισμού, προκειμένου να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τα καταπατημένα οικόπεδα. 
 
Οι Ρομά, που κατοικούν στο σημείο εδώ και 40 χρόνια (ορισμένοι ήδη από το 1971) αντιδρούν στη μετεγκατάστασή τους στην περιοχή «Πεύκο Πολίτη»,όπου βρίσκεται ό,τι έχει απομείνει από την πρώην Αμερικάνικη βάση του ΝΑΤΟ, στο όρος Πατέρα στα Μέγαρα. Πολλοί εξ αυτών είναι δημότες Χαλανδρίου, τα παιδιά τους παρακολουθούν μαθήματα σε σχολεία της περιοχής, ενώ τώρα καλούνται να εγκατασταθούν σε μια απομονωμένη έκταση της Αττικής που απέχει τουλάχιστον 8 χιλιόμετρα από τον πρώτο οικισμό.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, Τρίτη, αναμένεται και η δικαστική απόφαση επί της προσφυγής που έχει κατατεθεί κατά της μετεγκατάστασης του καταυλισμού.