X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Εντολή Χρυσοχοΐδη «να παταχθεί πρώτα το πολιτικό και μετά το ποινικό» έγκλημα στα Εξάρχεια

Τον σχεδιασμό της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για κατά προτεραιότητα πάταξη του «πολιτικού και κοινωνικού εγκλήματος» και μετά του ποινικού αποκάλυψε στη συνάντησή του με τους κατοίκους των Εξαρχείων που διαμαρτυρήθηκαν το Σάββατο για το γεγονός πως παρά την αστυνομοκρατία, τα κρούσματα εγκληματικότητας αυξάνουν σε καθημερινή βάση στην περιοχή τους. «Αν ένας καλοπροαίρετος πολίτης είχε κάποια αμφιβολία για το τι ακριβώς επιδιώκει ο Χρυσοχοϊδης στα Εξάρχεια, αυτή εξανεμίστηκε σήμερα με τον πιο επίσημο τρόπο» τονίζει το ΜέΡΑ25.
George Vitsaras / SOOC
|

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζήτησαν οι κάτοικοι των Εξαρχείων που διαμαρτυρήθηκαν για την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή παρά την ασφυκτική παρουσία της αστυνομίας, τονίζοντας πως εδώ και έναν μήνα «ο υπουργός έχει πει πως με κατοίκους των Εξαρχείων δεν μιλάει».

Παρά ταύτα, οι κάτοικοι συναντήθηκαν το Σάββατο με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων, ο οποίος σύμφωνα με το μέλος της αντιπροσωπείας των κατοίκων, Θεόδωρο Κοκκινάκη που ήταν παρών στη συνάντηση και μίλησε στα τηλεοπτικά κανάλια, διαμήνυσε πως «ο σχεδιασμός άνωθεν είναι να χτυπηθεί πρώτα το πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα στα Εξάρχεια, και μετά το ποινικό. Αυτή ήταν η ενημέρωση».

Για την παραδοχή αυτή του διοικητή του ΑΤ Εξαρχείων εξέδωσε ανακοίνωση το ΜέΡΑ25, καλώντας μεταξύ άλλων, τα κυβερνητικά στελέχη «να ομολογήσουν επιτέλους χωρίς άλλοθι και μάσκες το πασιφανές: ότι η “ανομία” είναι ένα κενό νοήματος φύλλο συκής που κρύβει την ανάγκη μιας αυταρχικής δεξιάς να εξαφανίσει απ’ τον ιστορικό χάρτη τα Εξάρχεια του Άσιμου, της Κατερίνας Γώγου, του Κύρκου, του Καλαϊτζή, των δεκάδων εκδοτικών και τυπογραφείων, των δομών αλληλεγγύης, της σκέψης και της αμφισβήτησης και να τα παραδώσει σε εξευτελιστικές τιμές σε κινέζους επενδυτές και airBnB τουρίστες.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Αν ένας καλοπροαίρετος πολίτης είχε κάποια αμφιβολία για το τι ακριβώς επιδιώκει ο Χρυσοχοϊδης στα Εξάρχεια, αυτή εξανεμίστηκε σήμερα με τον πιο επίσημο τρόπο. Όπως δήλωσε διοικητής του ΑΤ Εξαρχείων σε εκπροσώπους των κατοίκων της περιοχής, «ο σχεδιασμός άνωθεν είναι να παταχθεί πρώτα το πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα, και μετά το ποινικό».

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια προγραμματισμένης διαμαρτυρίας των κατοίκων των Εξαρχείων με αφορμή την ανενόχλητη δράση συμμορίας στην περιοχή της οδού Καλλιδρομίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην οδό Καλλιδρομίου είναι μόνιμα τοποθετημένες ομάδες των ΜΑΤ επιφορτισμένες να φυλάνε… τα τούβλα από τις χτισμένες εισόδους καταλήψεων που άδειασαν στα πλαίσια της εκστρατείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να πατάξει όχι «την ανομία» όπως ήταν το επίσημο αφήγημα, αλλά να αλώσει συμβολικά ένα ολόκληρο πλέγμα από δομές αλληλεγγύης, κοινωνικής δράσης και προστασίας ευάλωτων συνανθρώπων με το πρόσχημα της παράνομης κατάληψης κτιρίων.

Αν ο κύριος Χρυσοχοϊδης έχει μια ιδιαίτερη αλλεργία στις παράνομες καταλήψεις χώρων, τότε το «Mall” του κυρίου Λάτση, το γνωστό και ως «μεγαλύτερο αυθαίρετο των Βαλκανίων», τον περιμένει με ανοιχτές πόρτες να δοκιμάσει τις δυνάμεις του. Αν η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη επιμένει ότι στόχος της είναι «η ανομία», τότε θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις γι αυτό που ειπώθηκε σήμερα στο ΑΤ Εξαρχείων. Πρέπει να εξηγήσει αυτό που βλέπουν κάθε μέρα οι κάτοικοι της περιοχής: εμπόρους πρέζας και λαθραίων τσιγάρων και ληστές με μαχαίρια να δρουν ανενόχλητοι μπροστά στα μάτια βαριεστημένων ανδρών των ΜΑΤ που φυλάνε τσιμεντωμένα κτίρια.

Να ομολογήσουν επιτέλους χωρίς άλλοθι και μάσκες το πασιφανές: ότι η «ανομία» είναι ένα κενό νοήματος φύλλο συκής που κρύβει την ανάγκη μιας αυταρχικής δεξιάς να εξαφανίσει απ’ τον ιστορικό χάρτη τα Εξάρχεια του Άσιμου, της Κατερίνας Γώγου, του Κύρκου, του Καλαϊτζή, των δεκάδων εκδοτικών και τυπογραφείων, των δομών αλληλεγγύης, της σκέψης και της αμφισβήτησης και να τα παραδώσει σε εξευτελιστικές τιμές σε κινέζους επενδυτές και airBnB τουρίστες.

Στο βίντεο, ο κάτοικος της περιοχής Θεόδωρος Κοκκινάκης συνοψίζει τι ειπώθηκε στη συνάντηση της αντιπροσωπείας των κατοίκων με το διοικητή του ΑΤ Εξαρχείων.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις