Όπως σχολίασε ο Κρούγκμαν, ένας σημαντικός αριθμός Αμερικανών, βρίσκονται  κολλημένοι σε ιδέες που έχουν να κάνουν με το αίμα, τη γη και την φυλετική ιεραρχία. Εκφράζει τον προβληματισμό του για το αν η Αμερική είναι ένα αποτυχημένο Έθνος και τονίζει πως παρά την τρομακτική νύχτα της Τρίτης, οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να συνεχίσουν.

Ένας σημαντικός αριθμός Αμερικανών, λευκών που ζουν κυρίως σε αγροτικές περιοχές, δεν συμμερίζονται την ιδέα για το τι πραγματικά είναι η Αμερική. Για αυτούς όλα έχουν να κάνουν με το αίμα και τη γη, για την παραδοσιακή πατριαρχία και τη φυλετική ιεραρχία.

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι που ενδεχομένως να μην συμμερίζονται αυτές τις αντιδημοκρατικές αξίες αλλά που δεν θα ψήφιζαν οτιδήποτε δεν φέρει τη ταμπέλα των Ρεπουμπλικανών. Δεν ξέρω πως θα συνεχίσουμε από εδώ και πέρα. Είναι η Αμερική ένα αποτυχημένο έθνος και μία αποτυχημένη κοινωνία; Φαίνεται πραγματικά πιθανό. Υποθέτω ότι πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να συνεχίσουμε, παρά την τρομακτική νύχτα αποκαλύψεων που βιώσαμε».