Την απίστευτη είδηση έδωσε στη δημοσιότητα με ανακοίνωσή της η ίδια η αεροπορική εταιρία, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για Γαλλίδα υπήκοο η οποία είχε επιβιβαστεί το βράδυ της Δευτέρας από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Η ακριβής ηλικία του παιδιού δεν έγινε γνωστή, σύμφωνα ωστόσο με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι περίπου 2 ετών.

Όπως αναφέρει το AFP, η επιβάτης βρισκόταν στη ζώνη τράνζιτ του τουρκικού αερολιμένα και επιχείρησε να περάσει από εκεί κανονικά με το κοριτσάκι, κάτι το οποίο όμως δεν της επετράπη καθώς δεν είχε επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν τη γονική της ιδιότητα.

Τότε η γυναίκα αποφάσισε να αγοράσει ένα εισιτήριο για την ίδια και να κρύψει το παιδί σε μια υφασμάτινη τσάντα η οποία πέρασε από τον έλεγχο των χειραποσκευών χωρίς να γίνει αντιληπτό το «περιεχόμενό» της.

Στη συνέχεια, και αφού κατέλαβε τη θέση της στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, έκρυψε την τσάντα κάτω από μια κουβέρτα κάτι που ωστόσο δεν κράτησε πολύ αφού το κοριτσάκι ήθελε να πάει στην τουαλέτα.

Οι επιβάτες είπαν πως είδαν κάτι να κινείται στο εσωτερικό της τσάντας και όταν είδαν να βγαίνει από αυτήν ένα «μωρό» ενημέρωσαν το πλήρωμα, το οποίο με τη σειρά του ειδοποίησε τις Αρχές.

Όπως προέκυψε, το παιδί ήταν από την Αϊτή και η κοπέλα βρισκόταν σε διαδικασία τεκνοθεσίας του, η οποία ωστόσο δεν είχε ολοκληρωθεί. Λόγω της συγκεκριμένης ιδιαιτερότητας, η εισαγγελία της Γαλλίας αναμένεται να μην ασκήσει τελικά δίωξη, αναγνωρίζοντας τη συναισθηματική φόρτιση υπό την οποία ενήργησε.