Μετά την συνάντηση του Ν.Κοτζιά με τον Γκιόργκι Κβιρικασβίλι θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γεωργιανής Βουλής, Irakli Kobakhidze. Το απόγευμα της Τρίτης, αναμένεται να παραχωρήσει διάλεξη στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Τιφλίδας, ενώ, αργότερα,θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γεωργίας, Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι. Τέλος, η πρώτη ημέρα της επίσκεψής του θα ολοκληρωθεί με την συνάντησή του με τον Καθολικό Πατριάρχη της Γεωργίας, Ηλία Β'. 

Η επίσκεψη αυτή του συμπίπτει με τη συμπλήρωση 25 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και λίγες μόλις μέρες μετά την κατάργηση της βίζας βραχείας διαμονής στον χώρο Σένγκεν για τους υπηκόους της Γεωργίας, (3 μήνες για κάθε εξάμηνο) θέμα στο οποίο η Ελλάδα συνέβαλε καταλυτικά καθώς ήταν ένθερμος υποστηριχτής.

Η μακρόχρονη ελληνική παρουσία στη Γεωργία από την αρχαιότητα, σφυρηλάτησε τους ιστορικούς δεσμούς των δυο χωρών, ενώ οι διμερείς πολιτικές σχέσεις τους εδράζονται αφενός στο ενδιαφέρον της Ελλάδας να διατηρήσει ισχυρούς δεσμούς με τη στρατηγική περιοχή του Νοτίου Καυκάσου και αφετέρου, στο ενδιαφέρον της Γεωργίας για ανάπτυξη των σχέσεών της με τα κράτη-μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, καθώς και στο αμοιβαίο ενδιαφέρον για σύσφιγξη των στενών διμερών πολιτισμικών σχέσεων. Ελλάδα και Γεωργία διατηρούν πολύ καλές διμερείς σχέσεις, σε διάφορους τομείς, όπως στον αμυντικό και συνεργάζονται ικανοποιητικά σε πολυμερές πλαίσιο.