Ανεξέλεγκτη φαίνεται να ήταν η αστυνομία τη Τρίτη, καθώς οι δυνάμεις καταστολής δεν δίστασαν εκτός από τους διαδηλωτές να επιτεθούν σε βουλευτές και δημοσιογράφους, συνιστώντας έτσι μεγάλο κίνδυνο για την ελευθερία του Τύπου.

Πιο συγκεκριμένα, συνεχείς είναι οι καταγγελίες ανθρώπων του Τύπου που τραμπουκίστηκαν ή δέχθηκαν σωματικές και λεκτικές επιθέσεις από την αστυνομία ενώ κάλυπταν το όργιο καταστολής που εξαπολύθηκε τη Τρίτη, εναντίον διαδηλωτών που τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας, επιχείρησαν να τιμήσουν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα, προσήχθη ο δημοσιογράφος του «Documento» Αντώνης Ρηγόπουλος, ενώ μετέδιδε τα γεγονότα στο κέντρο για λογαριασμό του documentonews.gr και για το «Κουτί της Πανδώρας». Οι αστυνομικοί που τον προσήγαγαν τον μετέφεραν στα κεντρικά της τροχαίας, όπου εν μέσω ιδιαίτερα προκλητικής συμπεριφοράς, του έκοψαν πρόστιμο, επειδή φορούσε αντιασφυξιογόνα και όχι χειρουργική ή υφασμάτινη μάσκα, ενώ είχε γίνει εκτεταμένη χρήση χημικών και το να εργαστεί ένας δημοσιογράφος σε τέτοιες συνθήκες ήταν πρακτικά αδύνατον χωρίς αντιασφυξιογόνα μάσκα. Υπογραμμίζεται ότι ο δημοσιογράφος έφερε μαζί του τόσο τη βεβαίωση εργοδότη όσο και τη δημοσιογραφική ταυτότητα. Εν τέλει αρνήθηκε να υπογράψει το σχετικό έγγραφο του προστίμου και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο δημοσιογράφος της «Αυγής», Κώστας Παπαντωνίου με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατήγγειλε πως ενώ κατέγραφε την αστυνομική αγριότητα στον σταθμό Λαρίσης, ένας αστυνομικός ήρθε με φόρα κατά πάνω του με τη μηχανή του όντας εξοργισμένος που ο δημοσιογράφος κατέγραφε την αντίδραση ενός πολίτη ο οποίος μετά την επίθεση έλεγε «δεν θα περάσει ο φασισμός». Ο αστυνομικός άρπαξε βίαια την ταυτότητα του δημοσιογράφου και έφυγε. Μετά από λίγο ξαναγύρισε και την πέταξε κάτω. Ο δημοσιογράφος, ανήρτησε και βίντεο με την επίθεση στους διαδηλωτές, περιγράφοντας στην ανάρτηση και την επίθεση εναντίον του.

Ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Λαμπρόπουλος, καλύπτοντας την σφοδρή επίθεση της ομάδας ΔΡΑΣΗ εναντίον μελών του ΚΚΕ στην οδό Πανεπιστημίου, αφού παρεμποδίστηκε να τραβήξει φωτογραφίες, δέχθηκε επίθεση από αστυνομικό της μηχανοκίνητης ομάδας, ο οποίος χτύπησε τον φωτογραφικό του εξοπλισμό, με τον φωτορεπόρτερ εκνευρισμένο να λέει στον αστυνομικό να τον αφήσει να κάνει τη δουλειά του.

O φωτορεπόρτερ Θοδωρής Νικολάου, ζήτησε από τους αστυνομικούς να αφήσουν μια ομάδα φωτορεπόρτερ, να περάσουν πίσω από τον φραγμό των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αθηνάς, προκειμένου να τραβήξουν πλάνα, με αστυνομικό των ΜΑΤ, σε τελείως επιθετικό τόνο να τους λέει να κάνουν τον γύρο του φραγμού. Όταν ο Θ. Νικολάου που είχε επιχειρήσει να συνεννοηθεί δέχτηκε, ο αστυνομικός θεώρησε ότι τον εξύβρισε και απειλώντας τον, του φώναξε «έχω την εντύπωση πως είπες κάτι που δεν έπρεπε να πεις. Αυτά που έλεγε η Μπόλαρη ρε και έπαθε ό,τι έπαθε. Δρόμο τώρα», απειλώντας τον ουσιαστικά με ξυλοδαρμό.

Σημειώνεται ότι η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, τον Οκτώβριο του 2011, ενώ κάλυπτε τις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και συγκεκριμένα την γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, είχε δεχτεί άγριο ξυλοδαρμό από άνδρα των ΜΑΤ. Ο υπαίτιος αστυνομικός το 2015, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό για τον ξυλοδαρμό της Τ. Μπόλαρη σε τρεις μήνες φυλάκισης με αναστολή.

Στα Ιωάννινα ο φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού Πρακτορείου, Δημήτρης Ραπακούσης, προσήχθη κατά τη διάρκεια «προληπτικών» προσαγωγών.