Την «χυδαία επίθεση» που συντελείται από το βράδυ της παρέμβασης του Ρουβίκωνα στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο Άρης Πορτοσάλτε και έπειτα, σε βάρος της Εφημερίδας των Συντακτών με σχόλια που συσχετίζουν την εφημερίδα τόσο με την τρομοκρατία όσο και με τις δράσεις του Ρουβίκωνα, καταγγέλλουν οι συντελεστές στο κύριο άρθρο της εφημερίδας.

Όπως αναφέρουν, από τηλεοράσεως και ραδιοφώνου, συντελεστές του ΣΚΑΪ με την συμβολή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου προχώρησαν σε χαρακτηρισμούς όπως «εφημερίδα των συκοφαντών και τρομοκρατών», ενώ της καταλογίζουν πως «υποθάλπει τα τάγματα εφόδου» ή ότι «καλλιεργεί το υπόβαθρο των επιθέσεων».

Στο κύριο άρθρο της, η Εφημερίδα των Συντακτών καλεί τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν αυτεπάγγελτα και να καλέσουν τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και όποιον διατυπώνει παρόμοιους ισχυρισμούς για να καταθέσουν τα στοιχεία που διαθέτουν για τα ποινικά αδικήματα που καταλογίζουν στην εφημερίδα. Επίσης, καλεί την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ να ελέγξουν την ορθότητα των ισχυρισμών που εκτοξεύονται στη δημόσια σφαίρα, ενώ ζητούν και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώσει εάν συμφωνεί με τον βουλευτή του.

Τέλος, η εφημερίδα υπογραμμίζει πως εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει, τότε συνίστανται άλλης κατηγορίας βαριά αδικήματα σε βάρος της, τα οποία και πάλι απαιτούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως σε εκπομπή του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ, και συγκεκριμένα του Μάνου Βουλαρίνου και την «εκπομπή που στηρίζει την μπούρδα απ’ όπου κι αν προέρχεται», δεν δίστασαν να «αναπολήσουν» την εποχή που ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απαγόρευε τη δημοσίευση προκηρύξεων στις εφημερίδες. Το αποτέλεσμα –τότε– ήταν να συλληφθούν και να οδηγηθούν στον Κορυδαλλό οι δημοσιογράφοι Σεραφείμ Φυντανίδης (Ελευθεροτυπία), Χρήστος Θεοχαράτος (Έθνος), Δημήτρης Μαρούδας (Νίκη), Κώστας Κοντοπάνος (Αυριανή), Κώστας Γερονικολός (Δημοκρατικός Λόγος), Σπύρος Καρατζαφέρης (48 Ώρες) και Κώστας Παπαϊωάννου (Ποντίκι), με την εκπομπή ωστόσο να στέκεται στη «συγγένεια» της Εφημερίδας των Συντακτών με την Ελευθεροτυπία.

Διαβάστε αναλυτικά το κύριο άρθρο της εφημερίδας, με τίτλο «Εφημερίδα των τρομοκρατών»:

Από προχθές, οπότε σημειώθηκε η «επιδρομή» της ομάδας «Ρουβίκωνας» στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο δημοσιογράφος Αρης Πορτοσάλτε, η εφημερίδα μας έχει γίνει στόχος μιας χυδαίας επίθεσης που εκπορεύεται κυρίως μέσω εκπομπών του ΣΚΑΪ, αλλά και του πρώην συνεργάτη του και νυν βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Αδυνατούμε να καταλάβουμε, για ποιον λόγο, με βάση ποια στοιχεία και με βάση ποιον συνειρμό, αρκετοί συντελεστές του σταθμού, τόσο στην τηλεόραση όσο κυρίως στο ραδιόφωνο, αλλά και ο αμετροεπής βουλευτής της Ν.Δ. χαρακτηρίζουν την «Εφημερίδα των Συντακτών» «εφημερίδα των συκοφαντών και των τρομοκρατών» και την επικρίνουν ότι «υποθάλπει τα τάγματα εφόδου» ή ότι «καλλιεργεί το υπόβαθρο των επιθέσεων» (Κ. Μπογδάνος).

Επειδή αυτά που καταλογίζουν στην εφημερίδα μας οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, όπως και ο βουλευτής της Ν.Δ., αποτελούν βαριά ποινικά αδικήματα, καλούμε:

■ Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει επισκεφθεί ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την εφημερίδα μας, να μας πει αν καλύπτει τον βουλευτή του κόμματός του, ο οποίος μας θεωρεί «συνεργάτες τρομοκρατών».

■ Τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν αυτεπάγγελτα, όπως οφείλουν και έχουν κάνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, και να καλέσουν τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ, τον βουλευτή και όποιον άλλο διατυπώνει αντίστοιχους ισχυρισμούς να καταθέσουν τα στοιχεία που διαθέτουν για τα ποινικά αδικήματα που καταλογίζουν στην εφημερίδα μας.

■ Την ΕΣΗΕΑ να πάρει θέση απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή εκστρατεία εναντίον της «Εφημερίδας των Συντακτών» και να καλέσει τους δημοσιογράφους-μέλη της που διατυπώνουν αυτές τις βαριές κατηγορίες, οι οποίες συνιστούν και παραβιάσεις των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να καταθέσουν τα στοιχεία που διαθέτουν ώστε να κινηθούν σε βάρος μας οι διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό της.

■ Το ΕΣΡ να ελέγξει αν διατυπώνονται ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αν τίποτε από αυτά δεν ισχύει, οι εκτοξευόμενες σε βάρος της εφημερίδας μας συκοφαντίες συνιστούν άλλης κατηγορίας βαριά αδικήματα, τα οποία επίσης απαιτούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Η «Εφ.Συν.»