Συνολικά 26 άτομα κουρδικής καταγωγής προσήχθησαν από την αντιτρομοκρατική σε επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα σε Σεπόλια και Εξάρχεια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες «αρμόδιας πηγής», που μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι προσαγωγές συνδέονται με τη τουρκική επαναστατική οργάνωση «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα/Μέτωπο» (DHKP-C).

Η εν λόγω οργάνωση εδρεύει στη Τουρκία και βρίσκεται στη παρανομία καθώς από τη δεκαετία του ‘80 πραγματοποιεί ένοπλες ενέργειες εναντίον του τουρκικού κράτους. Η Τουρκία, η Βρετανία, η ΕΕ και η Ιαπωνία την έχουν ανακηρύξει ως τρομοκρατική οργάνωση. Επίσης φέρεται να έχει δεσμούς με τους Κούρδους αντάρτες του PKK οι οποίοι είναι επίσης χαρακτηρισμένοι ως τρομοκράτες εντός και εκτός Τουρκίας ενώ ο τουρκικός στρατός διεξάγει και συνεχείς επιχειρήσεις εναντίον τους.

Η επιχείρηση βάσει των ίδιων πληροφοριών, διεξάγεται από το Τμήμα Διεθνούς Τρομοκρατίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι δεν αφορά σε εγχώρια τρομοκρατία. Ωστόσο σημειώνουν ότι «η υπόθεση είναι σοβαρή».

Από τα Σεπόλια έχουν προσαχθεί 9 άτομα ενώ από την οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια άλλα 17 άτομα. Παράλληλα αναφέρεται ότι έχουν κατασχεθεί διάφορα αντικείμενα.