Εν μέσω της σωρείας καταγγελιών για τις τελευταίες υποθέσεις αστυνομικής βίας, αλλά και της διαφυγής του Χρήστου Παππά από την ΕΛ.ΑΣ, ο Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΙ, να σταθεί μόνο στον τραμπουκισμό κατά του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, δηλώνοντας την ντροπή του μόνο γι αυτήν την υπόθεση:

«Δεν σας κρύβω ότι ντράπηκα όταν είδα τη φωτογραφία, ντράπηκα και ως Υπουργός, ντράπηκα και ως βουλευτής, ντράπηκα και ως πολίτης. Αυτό το αίσθημα της ντροπής που όλοι αισθανθήκαμε είναι το καμπανάκι που δεν θα επιτρέψει πια σε κανέναν μας να ησυχάσει εάν δεν τιμωρηθούν οι ένοχοι» ανέφερε συγκεκριμένα και στη συνέχεια αναφέρθηκε, χρησιμοποιώντας τη θεωρία των δύο άκρων, σε «κόκκινη Χρυσή Αυγή»:

«Ο Πρωθυπουργός προσωπικά και η Κυβέρνηση στο σύνολό της είμαστε απολύτως αποφασισμένοι, όπως ξεμπερδέψαμε με τη Χρυσή Αυγή, έτσι να ξεμπερδέψουμε και με την κόκκινη Χρυσή Αυγή. Γιατί όλοι αυτοί δεν είναι παρά εγκληματικές συμμορίες. Το νομικό μας οπλοστάσιο θα πρέπει να γίνει ισχυρότερο ώστε οι άνθρωποι οι οποίοι διαπράττουν αυτά τα αδικήματα να μην αφήνονται ελεύθεροι με τόσο μεγάλη ευκολία. Έχει έρθει η ώρα να τελειώσει η βία της άκρας Αριστεράς στην Ελλάδα και θα τελειώσει επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη» ανέφερε συγκεκριμένα ενώ «διαβεβαίωσε» ότι «έχει σκοπό να εισηγηθεί πολύ αυστηρούς νόμους, για τις ποινές που θα επιβάλλουν τα δικαστήρια, ώστε να μπαίνουν φυλακή χωρίς αναστολή».