«Εχω στο μυαλό μου ακόμη δύο “Novartis”, οι οποίες πιθανώς, από ό,τι φαντάζομαι, από ό,τι γνωρίζω, από ό,τι ξέρω, εμπλέκονται σε κάποια πράγματα αλλά αυτά δεν είναι θέματα δικά μου» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Λουράντος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Real, συνεχίζοντας τις δηλώσεις της Κυριακής, με τις οποίες τόνισε πως τα σκάνδαλα στο χώρο του φαρμάκου δεν σταματάνε στη Novartis.
 
Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, με προηγούμενες δηλώσεις του την περασμένη Κυριακή υπογράμμισε πως «υπάρχει και άλλη φαρμακευτική εταιρεία, τα στελέχη της οποίας έχουν χάσει τον ύπνο τους» μετά την υπόθεση Novartis. «Κατά την άποψή μου, θα πρέπει κάποιες εταιρίες και έχω μία συγκεκριμένη στο μυαλό μου, τα στελέχη της να μην κοιμούνται μετά την αποκάλυψη της Novartis», ανέφερε ο K. Λουράντος.
 
«Στον χώρο των φαρμακοποιών υπάρχει η εξής πραγματικότητα: Ο φαρμακοποιός δεν συνταγογραφεί, άρα, δεν επεμβαίνει στη δημιουργία ζήτησης ενός φαρμάκου, όμως, είναι αποδέκτης συνταγών και μπορεί να κρίνει και να βλέπει ποιοι συνταγογραφούν κατά παραγγελία και ποιοι όχι» δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, απαντώντας στο ερώτημα εάν βλέπει ασθενείς που έχουν συνταγογράφηση από συγκεκριμένους γιατρούς και συγκεκριμένες εταιρείες.
 
«Το φάρμακο είναι πλέον ένα χρηματιστηριακό είδος, που παλιά ήταν το πετρέλαιο. Το φάρμακο έχει πάρα πολλά κέρδη και γύρω από αυτό πάρα πολλά συμφέροντα. Έχετε την εντύπωση ότι εάν κάνω μία τέτοια κίνηση θα με αφήσουν να προχωρήσω; Έχετε την εντύπωση ότι μη προστατευόμενος, όχι μάρτυρας, μη προστατευόμενος πολίτης, ο οποίος σκέφτεται και λέει κάποια πράγματα που του έτυχαν στη ζωή του και στα οποία ο ίδιος δεν συμμετέχει, απλώς τα είδε, δεν θα κινδυνεύει;» υπογράμμισε στις νεότερες δηλώσεις του ο Κ. Λουράντος.
 
Ωστόσο, αμέσως μετά, ο ίδιος έσπευσε να υπογραμμίσει πως «Εγώ δεν έχω αποδείξεις και δεν μπορώ να πάω να πω στην εισαγγελέα “ερευνήστε”, αλλά ο εισαγγελέας μπορεί από μόνος του να κοιτάξει να δει τι έχει γίνει στο παρελθόν και με άλλες εταιρίες», προσθέτοντας πως ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν κινδυνεύσει κατά το παρελθόν, καθώς βρέθηκε «σε έναν κυκεώνα κάποιων γεγονότων».