Μιλώντας με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Μακεδονίας και της Θράκης, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, πριν την επίσκεψη του στην 82η ΔΕΘ στις 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου. Δήλωσε ότι έχει μόνο υλοποιήσιμες προτάσεις που πατάνε πάνω στην ταυτότητα της ΝΔ σχετικά με την ιδιωτική οικονομία.

«Από εμένα θα ακούτε μόνο προτάσεις, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν την επόμενη μέρα. Η ταυτότητά μας είναι ξεκάθαρη. Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας, πιστεύουμε ότι μαζί επιχειρήσεις και εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν ξανά την Ελλάδα σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης».

Επανέλαβε πως στόχος του είναι να δημιουργηθεί κλίμα «πιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα» και το κόμμα του έχει δουλέψει πάνω σε αυτό. «Έχουμε κάνει πολλή δουλειά τον τελευταίο χρόνο να προχωρήσουμε στην εξειδίκευση του προγράμματός μας σε μια σειρά από τομείς. Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ποιες είναι οι πραγματικές δυσκολίες στην οικονομία. Πόσο έχει επιβαρύνει η υπερφορολόγηση την επιχειρηματική δράση, πόσο ακριβό είναι το κόστος εργασίας, πόσο δύσκολο είναι να ασκεί κάποιος επιχειρηματική δραστηριότητα στην πατρίδα μας. Και εμείς σε αυτά θέλουμε να εστιάσουμε. Πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις, πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές, πώς θα συμμαζέψουμε το κράτος, πώς θα μειώσουμε τη φορολογική επιβάρυνση, πώς θα δημιουργήσουμε ένα κλίμα πιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα»..