Αφού υποστήριξε ότι «το ελληνικό #metoo έρχεται με καθυστέρηση κάποιων χρόνων. Είναι υγιές που συμβαίνει αυτό, κάποτε το απόστημα πρέπει να σπάσει» στη συνέχεια η υπουργός Πολιτισμού, ανέφερε: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης μου έστειλε την παραίτησή του η οποία κι έγινε δεκτή. Ο ίδιος, μέσα στην επιστολή παραίτησης αναφέρει και τους λόγους. Μέσα σ’ αυτό το τοξικό κλίμα, ο καθένας έχει αντοχές και αυτό δε μπορούμε να τις παραγνωρίζουμε. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις αντοχές του, πόσο μπορεί να δεχθεί και να ανεχθεί οποιεσδήποτε φήμες».

Επανέλαβε στη συνέχεια ότι «μέχρι σήμερα, κάποια καταγγελία επώνυμη δεν υπάρχει. Από την άλλη πλευρά, ο καθένας έχει την ελευθερία να υπερασπιστεί τον εαυτό του, όπως εκείνος κρίνει, είτε αφορά σε φήμες, είτε αφορά σε καταγγελίες. Επαναλαμβάνω ότι για το συγκεκριμένο πρόσωπο, καταγγελίες μέχρι σήμερα που μιλάμε, επώνυμες δεν έχουν υπάρξει».

Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή παραίτησης ο Δ. Λιγνάδης αναφέρεται σε «τοξικό κλίμα φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία». Προσθέτει ότι πλέον μπορεί, χωρίς να δεσμεύεται θεσμικά, να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα «εναντίον όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θέατρο της χώρας μας, η αγάπη και η αφοσίωσή μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μου υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου. Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή να υπερασπιστώ τον εαυτό μου».

Λίγη ώρα μετά τις νέες δηλώσεις της Υπουργού, η δημοσιογράφος Νάταλι Χατζηαντωνίου, που πήρε τη συνέντευξη αναδεινύοντας μία σοκαριστική υπόθεση, με θύτη «γνωστό σκηνοθέτη του θεάτρου» που δεν κατονομάζεται», έγραψε: «Μια αναγκαία διευκρίνιση προς πάσα κατεύθυνση καθώς και προς την υπουργό Πολιτισμού που αναφέρθηκε μετ΄επιτάσεως και σήμερα μιλώντας στο ραδιόφωνο στο θέμα της «μη επωνυμίας» του καταγγέλοντος. Δεν είναι «ανώνυμη» η καταγγελία ενός ανθρώπου που, επιλέγοντας να μιλήσει σ΄ένα Μέσο, ζητά να μη δημοσιοποιηθεί η ταυτότητά του στο Μέσο για οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους. Ούτε βέβαια αυτός είναι «άγνωστος». Δεν έκανα συνέντευξη μ΄έναν «άγνωστο» όπως σχολίασαν κάποιοι-ακόμα και συνάδελφοι δυστυχώς. Εκανα συνέντευξη μ΄έναν άνθρωπο που τον γνωρίζω, με ονοματεπώνυμο που το γνωρίζω και δεν το δημοσιοποίησα κατά την επιθυμία του. Κι εξυπακούεται ότι τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της Δικαιοσυνης όπου άλλωστε θα απευθυνθεί τις επόμενες ώρες. Παρόλα αυτά παρατηρώ έκθαμβη ότι κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, επιμένουν ν ασχολούνται με το θύμα και όχι με το θέμα. Κρίμα!»

Ο Σάββατο, στο σχόλιό του, ο ΣΥΡΖΑ αναφέρει ότι «αφού για δύο εβδομάδες η κα Μενδώνη έκανε τα στραβά μάτια για την προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, σήμερα ξαφνικά, ενώ δεν υπήρξε καμία επώνυμη καταγγελία παρά μόνο μία ανώνυμη και ανατριχιαστική μαρτυρία ενός θύματος βιασμού στο 2020mag.gr που δεν κατονομάζει το δράστη, έκανε δεκτή την παραίτησή του».

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι σύμπτωση» προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ολόκληρο το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η κα Μενδώνη για να καλύψει τον κ. Λιγνάδη είχε μιλήσει για φήμες και είχε δεσμευτεί πως θα εξετάσει κάθε ενδεχόμενο εάν υπάρξει επώνυμη καταγγελία.

Αφού για δύο εβδομάδες η κα Μενδώνη έκανε τα στραβά μάτια για την προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, σήμερα ξαφνικά, ενώ δεν υπήρξε καμία επώνυμη καταγγελία παρά μόνο μία ανώνυμη και ανατριχιαστική μαρτυρία ενός θύματος βιασμού στο 2020mag.gr που δεν κατονομάζει το δράστη, έκανε δεκτή την παραίτησή του.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για τραγική σύμπτωση. Περιμένουμε από την κα Μενδώνη πλήρη ενημέρωση, γιατί έκανε δεκτή την παραίτηση.​