Σύμφωνα με το υπουργείο ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς αύριο, έχουν εξασφαλιστεί 12.000 πιστώσεις για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα σχολεία από τα κοινοτικά κονδύλια, 2.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό και 4.000 ακόμη που εξασφάλισε τις προηγούμενες ημέρες έπειτα από αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών.

Το μεσημέρι η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας, Φρόσω Κιάου, δίνει τσυνέντευξη Τύπου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στην οποία αναμένεται να παραθέσει τα λεπτομερή στοιχεία.

Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών

Το κουδούνι για τους 1.400.000 μαθητές των σχολείων της χώρας θα χτυπήσει με ελλείψεις περίπου 21.000 εκπαιδευτικών. Ο αγιασμός θα γίνει στα σχολεία της χώρας αύριο, Παρασκευή. Τα σχολεία θα διακόψουν τα μαθήματά τους στις 17 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά λόγω εκλογών.

Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς εντοπίζονται φέτος κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας (νηπιαγωγεία και δημοτικά της χώρας). Στη βαθμίδα αυτή η ΔΟΕ έχει υπολογίσει τα κενά τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους σε 14.000 πανελλαδικά. Μαζί με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα κενά σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών φτάνουν τις 21.000.