Επικεφαλής της αρμενικής αντιπολίτευσης Yelk ορίστηκε ο δημοσιογράφος, Νικόλ Πασινιάν, και ταυτόχρονα υποψήφιος για τη θέση του πρωθυπουργού της χώρας, εν όψει των εκλογών της 1ης Μαΐου, 2018, στην Αρμενία.
 
Υπενθυμίζεται ότι από τις 13 Απριλίου, η Αρμενία έχει βυθιστεί σε μια πολιτική κρίση, όπου το κίνημα διαμαρτυρίας οδήγησε στις 23 Απριλίου στην παραίτηση του Σερζ Σαρκισιάν, που είχε εκλεγεί πρωθυπουργός μόλις έξι ημέρες νωρίτερα από το κοινοβούλιο, αφού διετέλεσε πρόεδρος της χώρας για 10 χρόνια. Ο Σαρκισιάν, μετέτρεψε πρόσφατα το πολίτευμα της χώρας από ημιπροεδρική δημοκρατία σε προεδρευόμενη κοινοβουλευτική, με τον πρωθυπουργό τις χώρας να λαμβάνει περισσότερες εξουσίες από τον πρόεδρο της χώρας.
 
Ο N.Πασινιάν ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους τον ορισμό του από τον συνασπισμό ως υποψηφίου πρωθυπουργού, ενώ βρισκόταν στο κοινοβούλιο για «διαβουλεύσεις με όλες τις πολιτικές παρατάξεις», δηλώνοντας, «καθήκον μας είναι να επιλύσουμε την πολιτική κρίση στη χώρα». Μέχρι τώρα, ο Ν.Πασινιάν, ο οποίος πρωτοστάτησε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, είναι ο μόνος που έχει δηλώσει υποψηφιότητα για τη θέση του πρωθυπουργού.
 
Σημειώνεται, ότι ο υποψήφιος πρωθυπουργός, μπορεί να στηρίζεται στις εννέα ψήφους του συνασπισμού Yelk, ενώ το Σάββατο έλαβε την υποστήριξη του κόμματος Ευημερούσα Αρμενία (31 κοινοβουλευτικές έδρες), καθώς και του κόμματος Αρμενική Επαναστατική Συμμαχία (επτά έδρες), με συνολικά 47 ψήφους. Παρ' όλα αυτά, ο Πασινινιάν, πρέπει να εξασφαλίσει την ψήφο 53 σε σύνολο 105 βουλευτών, αλλιώς θα χρειαστεί τις ψήφους τουλάχιστον ορισμένων βουλευτών του κυβερνώντος Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που διαθέτει 58 έδρες και την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ωστόσο, το τέως κυβερνών κόμμα, ανακοίνωσε ότι δεν θα προτείνει δικό του υποψήφιο και ότι θα αναμένει να ανακοινωθούν τα ονόματα όλων των υποψηφίων προκειμένου να ανακοινώσει τη θέση του.
 
Επιπλέον, όσον αφορά τους επικείμενους εκλογικούς συνασπισμούς για το σχηματισμό κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος δήλωσε, «αν τρεις κοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις υποστηρίξουν έναν υποψήφιο για να εκλεγεί πρωθυπουργός, τότε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν θα είναι αντίθετο».
 
Την Κυριακή, 19 Απριλίου, 2018, ο Ν.Πασινιάν, σε συγκέντρωση του με δεκάδες χιλιάδες οπαδούς στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Γερεβάν, δήλωσε, «κοιτώντας σας στα μάτια σάς λέω, ναι, είμαι έτοιμος, με βαθύ αίσθημα ευθύνης, να αναλάβω τα καθήκοντα του πρωθυπουργού».