X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Επιστολή παραίτησης της Έλενας Ακρίτα μετά τη λογοκρισία του άρθρου της από «Τα Νέα»

Την παραίτηση της από την εφημερίδα «Τα Νέα» υπέβαλε η Έλενα Ακρίτα μετά τη λογοκρισία του άρθρου της «Το σπίτι του Τσίπρα» από τη διεύθυνση. Στην επιστολή παραίτησης, που δημοσίευσε η ίδια και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει δεκτή ή απαντηθεί, αφήνει αιχμές για το ρόλο του συμβούλου έκδοσης, Γιώργου Παπαχρήστου. «Στα Νέα ξεκίνησα πριν είκοσι χρόνια με διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιώτη κι αποχωρώ με σύμβουλο έκδοσης το Γιώργο Παπαχρήστο. Ας είναι», σημειώνει.


Στη δημοσιότητα έφερε η Έλενα Ακρίτα την επιστολή παραίτησης της προς τον Διευθυντή  της Εφημερίδας «Τα Νέα», Γιώργο Μαντέλα μετά την απόφαση της διεύθυνσης να μην δημοσιεύσει το άρθρο της «Το σπίτι του Τσίπρα» για τη στήλη του Σαββάτου λογοκρίνοντας το.

Σε σχετική ανάρτηση της επισημαίνεται ο ρόλος του συμβούλου έκδοσης Γ. Παπαχαρήστου αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο λειτουργία της εφημερίδας πλέον, μετά από 20 χρόνια, που εργάζεται η ίδια. «Στα Νέα ξεκίνησα πριν είκοσι χρόνια με διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιώτη κι αποχωρώ με σύμβουλο έκδοσης τον Γιώργο Παπαχρήστο. Ας είναι», σημειώνει.

Ολόκληρη η ανάρτηση της:

Χτες το πρωί έστειλα επιστολή παραίτησης στον κ. Γιώργο Μαντέλα διευθυντή των Νέων. Ακόμα δεν έχει γίνει δεκτή, δεν έχει καν απαντηθεί.
‘Γείτονες’ συνάδελφοι μού λεν πώς στην εφημεριδα δεν περίμεναν να δημοσιοποιήσω το λογοκριμένο κείμενο. Πίστευαν ότι θα το αφήσω να περάσει έτσι και θα συνεχίσω κανονικά κάθε Σάββατο, σαν να μην τρέχει τίποτα.
‘Γείτονες’ μού λένε επίσης ότι υπάρχουν εντάσεις και διχογνωμίες (για να το θέσω κομψά) πάνω στο θέμα μου.
Όμως, επειδή, ως δημοσιογράφος έχω μάθει να μην στηρίζομαι σε μαρτυρίες ‘γειτόνων’, δεν θα επεκταθώ. Έτσι κι αλλιώς, την απόφαση μου την έχω πάρει.
Στα Νέα ξεκίνησα πριν είκοσι χρόνια με διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιώτη κι αποχωρώ με σύμβουλο έκδοσης τον Γιώργο Παπαχρήστο. Ας είναι. Εγώ φοράω τα κόκκινα γοβάκια μου και κλείνω με δύναμη την πόρτα πίσω μου. Την αγάπη μου στους συναδέλφους μου που παραμένουν.
Υ. Γ. Δεν παραιτούμαι για να πολιτευτώ όπως λένε άλλοι ‘γειτονες’. Αν ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική, δεν θα πέταγα 25.000 ευρώ το μήνα όταν πέρσι μου πρότειναν να γίνω ευρωβουλευτής κι αρνήθηκα.
Έλενα Ακρίτα, 13 Δεκεμβρίου 2020

Σημειώνεται πως ο Γιώργος Παπαχρήστος είχε φέρει στην επικαιρότητα με σχετικά δημοσιεύματα του στην εφημερίδα «Τα Νέα» το ζήτημα του σπιτιού του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο, όπως και ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γιάννης Κουρτάκης, τους οποίους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγες μέρες νωρίτερα κάλεσε με εξώδικη διαμαρτυρία να επανορθώσουν δημοσιεύοντας τα σχετικά μισθωτήρια.

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις