Πρόκειται για εξέλιξη την οποία το υπουργείο Οικονομικών κρίνει θετική, αξιολογώντας ότι θα βοηθήσει τις συζητήσεις που διεξάγονται σε επίπεδο Brussels Group, στο πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. «Αναμένουμε τον κατάλογο στον οποίο θα ανταποκριθούμε άμεσα και εποικοδομητικά», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και θεσμών στις 11 Μαρτίου προέβλεπε πως τα τεχνικά κλιμάκια θα συνέλεγαν στοιχεία έως σήμερα 20 Μαρτίου προκειμένου να επιτραπεί στις 23 Μαρτίου στο Brussels Group να συνέλθει στη βελγική πρωτεύουσα για να εξετάσει τα περαιτέρω βήματα.

Θεοχαράκης με εκπροσώπους δανειστών

Η συνάντηση του γενικού γραμματέα δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Νίκου Θεοχαράκη με τους Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Νικολά Γκιαμαρόλι (ESM) στις Βρυξέλλες προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Θεοχαράκης είχε επικαλεστεί στο Euro Working Group της Τρίτης τη συνάντηση των Βρυξελλών της Πέμπτης ως ορόσημο για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.