X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Επίθεση ομάδας φασιστών σε αντιφασίστα στον Πειραιά

Το βράδυ της Πέμπτης, ομάδα φασιστών επιτέθηκαν και τραυμάτισαν έναν αντιφασίστα, τον Γιάννη Γιουλούντα, επειδή φορούσε μπλούζα με το σήμα του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου «Φαβέλα», που κλείνει αυτές τις μέρες τα δύο του χρόνια.
|

Υπενθυμίζεται ότι το Φεβρουάριο του 2018, ομάδα χρυσαυγιτών, είχε πραγματοποιήσει επίθεση με λοστούς, κράνη και φωτοβολίδες στη «Φαβέλα», εισβάλλοντας στον χώρο και τραυματίζοντας 5 άτομα.

Η Φαβέλα εξέδωσε ανακοίνωσή, μέσω facebook, για την επίθεση στον Γιάννη Γιουλούντα:

Χτες το βράδυ κατά την προετοιμασία του χώρου για το διήμερο 2 χρόνων της Φαβέλας, μας επισκέφθηκε ο Γίαννης Γιουλούντας. Με τον Γίαννη Γιουλούντα μας συνδέουν σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας, αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης.

Αποχωρώντας από το χώρο, φόρεσε μπλουζάκι με το λογότυπο Φαβέλα και συνέχισε κάνοντας βόλτα στο μικρολίμανο. Εκεί τον εντόπισαν φασιστοειδή, τον ακολούθησαν και στην περιοχή του ΣΕΦ του επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τον.

Από μεριά μας εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον Γιάννη Γιουλούντα και ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση του. Γνωρίζουμε ότι δεν τρομοκρατείται από τέτοιου είδους επιθέσεις και αναμένουμε την επιστροφή του στην Ελλάδα και τη Φαβέλα.

Τέλος, ενόψει της έναρξης του διημέρου για τα 2 έτη Φαβέλα, θα επαναλάβουμε αυτά που πολλάκις έχουμε καταστήσει σαφή με τα λόγια και τις πράξεις μας.

Ο Πειραιάς δεν ανήκει στους εθνικιστές, αλλά στον κόσμο της ελευθερίας. Αυτό πλέον έχει κατοχυρωθεί. Στο δημόσιο χώρο, στο δρόμο και τις πλατείες κανείς δεν φοβάται να εκφράσει τα αντιφασιστικά του φρονήματα, σε αντίθεση με τους νεοναζί που τα εκφράζουν σε δυσπρόσιτα μπαλκόνια και σκοτεινές γωνίες πάρκων κοντά στο τραμ.

Οι συχετισμοί στον Πειραιά έχουν αλλάξει και το διακύβευμα είναι η διατήρησή τους. Ποτέ δεν φοβηθήκαμε ή πτοηθήκαμε από θρασύδειλες μεμονωμένες επιθέσεις. Ποτέ δεν κάναμε βήμα πίσω στη θέαση του φιδιού. Αντ΄αυτού το πατήσαμε.

Σε πείσμα λοιπόν όλων όσων θα ηθελάν να βρισκόμαστε σε κλειστές αίθουσες και ορόφους, καλούμε όλους και όλες στο διήμερο για τα δύο χρόνια Φαβέλα, να συζητήσουμε, να διαφωνήσουμε , να συνδιαμορφώσουμε, να γιορτάσουμε σε έδαφος που ναζί δεν χωράνε.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις