Η πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και υπογράμμισε πως ετοιμάζουν έφοδο στα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα. «Η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται ότι ετοιμάζει νέα έφοδο στα εργασιακά δικαιώματα, με στόχο να καταργήσει ξανά τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οδηγώντας άμεσα σε μειώσεις μισθών χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα».

Με κινητοποίηση και κοινή επιστολή απαντούν οι «εργολαβικοί» στον Βρούτση

Όπως τονίζει η Ε. Αχτσιόγλου, η ΝΔ επιμένει στην αποδιάρθρωση του πλαισίου εργασιακών δικαιωμάτων που είχε οικοδομήσει τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να αναβιώσει εθελοντικά τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές που επιβλήθηκαν την περίοδο των μνημονίων.

«Μετά τη διευκόλυνση των απολύσεων και την κατάργηση μέτρων προστασίας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους, η ΝΔ εμμένει στην αποδιάρθρωση του πλαισίου εργασιακών δικαιωμάτων, που με κόπο οικοδομήσαμε τα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ αναβιώνει έτσι εθελοντικά σκληρές μνημονιακές πολιτικές, που η χώρα θα έπρεπε να έχει αφήσει πίσω της. Από την πλευρά μας θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που επαναφέραμε από το καλοκαίρι του 2018 και εγγυώνται βελτιωμένους μισθούς και δικαιώματα για χιλιάδες εργαζόμενους».