Στόχος ακροδεξιών έγινε το σπίτι του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αστέριου Καστόρη στη Κατερίνη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Όπως αναφέρει η\σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση που χαρακτηρίζει «φασιστική» την επίθεση, αυτή φέρεται να πραγματοποιήθηκε σημαδιακά, αφού «έκλειναν» δύο χρόνια από την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή. Έπειτα από την επίθεση η ΕΛΑΣ δεν προχώρησε σε καμία προσαγωγή ή σύλληψη σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης επιτρέπει σε ομάδες ακροδεξιών να κινούνται ανεξέλεγκτα στη Βόρεια Ελλάδα»

Στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, στηλιτεύει και τις αποτυχίες της υπουργίας Χρυσοχοΐδη, σημεριώνοντας πως «ο κ. Χρυσοχοϊδης, αφού πρώτα του έφυγε μέσα από τα χέρια ο φυγόδικος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος τρεις μήνες μετά την ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, επιτρέπει σε ομάδες ακροδεξιών να συνεχίζουν να κινούνται ανεξέλεγκτα στη Βόρεια Ελλάδα, να απειλούν και να επιχειρούν να τρομοκρατήσουν δημοκρατικούς πολίτες και πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν διατελέσει βουλευτές».

Παράλληλα υπογραμμίζει πως «ο κ. Χρυσοχοϊδης αντί να εργάζεται για την προάσπιση του κράτους δικαίου και των συνταγματικών ελευθεριών, έχει στο μυαλό του μόνο την πρωτόγνωρη σε όλη την ΕΕ συγκρότηση αστυνομίας πανεπιστημίων».

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητά άμεσα από τη Νέα Δημοκρατία «να κάνει κάτι που δεν έκανε πριν από δύο χρόνια ως αντιπολίτευση», όταν το σπίτι του Αστέριου Καστόρη έγινε και πάλι στόχος ομάδας ακροδεξιών, δηλαδή «να καταδικάσει ευθέως τις επιθέσεις εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία, άλλωστε, πλέον στηρίζουν και οι ίδιοι οι βουλευτές και τα στελέχη της»., αναφέρει δεικτικά η ανακοίνωση.

Όπως σημειώνει η «Αυγή», το 2019 , ο βουλευτής είχε δεχθεί και πάλι επίθεση στο σπίτι του έπειτα από στοχοποίησή του από ακροδεξιούς οι οποίοι σε αφίσες αποκαλούσαν «προδότες» τους βουλευτές που στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών.