Επίθεση από τρεις νεαρούς δέχτηκε χθες το βράδυ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στέλεχος του Ποταμιού, Νίκος Μαραντζίδης, την ώρα που καθόταν σε καφέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μαζί με φοιτητή του, υποψήφιο διδάκτορα.
 
Όπως περιέγραψε στη Voria.gr, ο Ν. Μαραντζίδης, τρεις άγνωστοι ηλικίας περίπου 20 ετών πλησίασαν τον φοιτητή του και άρχισαν να του επιτίθενται φραστικά, λέγοντάς του «εσύ είσαι που γράφεις για την Αριστερά; Η Αριστερά φταίει για όλα;».
 
Ο καθηγητής αντιλήφθηκε ότι οι τρεις νεαροί δεν αναζητούσαν στην πραγματικότητα τον συνομιλητή του, αλλά τον ίδιο και έπειτα από παρέμβασή του, τον ρώτησαν αν αυτός είναι ο Μαραντζίδης.
 
Ο καθηγητής απάντησε καταφατικά και η επίθεση στράφηκε στον ίδιο. «Η Αριστερά φταίει για την κατοχή και τον εμφύλιο;»
 
Σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία του καθηγητή, οι νεαροί, επέμειναν, με αποτέλεσμα ο καθηγητής να ρωτήσει: «Μιλάω με ανακριτές;».

Η αφορμή είχε δοθεί. «Μας ειρωνεύεσαι;», ήταν το τελευταίο που πρόλαβε να ακούσει, αφού αμέσως μετά δέχτηκε (καθισμένος ο ίδιος, όρθιοι οι άγνωστοι) μια μπουνιά και δυο κλωτσιές στο κεφάλι του και έχασε την επαφή με το περιβάλλον. Αμέσως μετά οι τρεις νεαροί εξαφανίστηκαν.

 
«Ήταν βαλτοί και λειτούργησαν σαν εκτελεστές. Κάποιος τους υπέδειξε ότι ο Μαραντζίδης είναι εκεί κι αυτοί ήρθαν για να δείρουν. Ούτε καν με γνώριζαν. Μάλιστα, στη διάρκεια της συνομιλίας τους με τον φοιτητή μου κάποιος ήρθε και τους είπε ποιος είναι ο Μαραντζίδης, αλλά δεν έδωσα σημασία. Πρόκειται για ηλίθια – επικίνδυνα άτομα, ενεργούμενα, στο βαθμό που μπορούν ακόμη και να σκοτώσουν έναν άνθρωπο. Η λογική της κοινοτοπίας του κακού… Δεν ήξεραν τίποτα για τον Μαραντζίδη. Απλώς κάποιος τους είπε ότι εγώ είμαι ο… κακός, ότι τάχα λέω κακά πράγματα για την Αριστερά. Και λίγο μετά είχε μια συγκέντρωση αριστεριστών στην Καμάρα…», είπε στο Voria.gr o καθηγητής.
 
Ο κ. Μαραντζίδης δε χρειάστηκε νοσηλεία, όμως υπέστη μιας μορφής διάσειση και του έμεινε ο ισχυρός πονοκέφαλος.

Πηγή: Voria.gr