Συνεχίζοντας την προκλητική του επίθεση, τους χαρακτήρισε «εθισμένους στην απειλή κακοποίησης, θεωρώντας το γεγονός αυτό ως ένα αναγκαίο κακό». Πρόσθεσε, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία για την κοινή γνώμη, ότι παρά το γεγονός ότι φοιτητές, ακαδημαϊκοί και αστυνομικοί διαφωνούν με το νομοσχέδιο, οι πολίτες «ζουν και καταλαβαίνουν». «Τα πανεπιστήμια απέτυχαν στην αντιμετώπιση της ανομίας με θύματα τους ίδιους. Υπάρχει τρύπα στο σύστημα δικαίου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η κατανόηση της πραγματικότητας δεν είναι ευχάριστη αλλά υπάρχει βούληση να μπει τέλος στον παραλογισμό. Αυτό δικαιολογεί και το παράδοξο με την κοινή γνώμη. Η πλειοψηφία των ακαδημαϊκών και η αντιπολίτευση διαφωνεί με τις ρυθμίσεις και η κοινωνία συμφωνεί γιατί ζει και καταλαβαίνει».

Όπως υποστήριξε επίσης «κανείς δεν θέλει την αστυνομία στα πανεπιστήμια. Ούτε η ίδια η αστυνομία που δουλειά της είναι το οργανωμένο έγκλημα. Ούτε δουλειά μας είναι η παρακολούθηση τήρησης μέτρων covid από τους πολίτες. Η ΕΛΑΣ είναι το ύστατο καταφύγιο όταν το σύστημα δεν δουλεύει. Είναι αναγκαστική πράξη όχι ιδεολογική επιλογή».

Ενώ παρά το γεγονός ότι μόλις πριν ενάμιση χρόνο καταργήθηκε το άσυλο, αλλά συνεχίζει να υπάρχει «πρόβλημα ανομίας», ο Υπουργός υποστήριξε ότι «Η κατάργηση του ακαταδίωκτου που πολλοί το λένε άδικα “κατάργηση ασύλου”, βοήθησε στο να μειωθούν σημαντικά οι καθαρά εγκληματικές συμπεριφορές στην ΑΣΟΕΕ, στο Μετσόβιο, στις φοιτητικές εστίες. Γιάφκες, ναρκωτικά, παρεμπόριο και ορμητήρια κάθε είδους καταργήθηκαν».

Υπερασπίστηκε επίσης τον νόμο περιορισμού των διαδηλώσεων. «Ο νόμος για τις συναθροίσεις θεωρήθηκε casus belli. Τι έγινε τελικώς; Εμποδίστηκε κάνεις να διαδηλώσει; Εμποδίστηκαν μόνο οι 50 – 100 να κλείνουν τους δρόμους. Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια ή έχουμε το θάρρος να λύσουμε επιτέλους το θέμα, γιατί το θέμα αυτό δεν αντέχεται άλλο και η δημοκρατική μας συνείδηση δεν αντέχει τον ευτελισμό», επισήμανε. Ξέχασε βέβαια να αναφέρει ότι ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, για απείθεια σε κινητοποίηση των εργαζόμενων σε δημόσια νοσοκομεία τον Σεπτέμβριο, ενώ σχηματίζεται δικογραφία για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις την περασμένη Πέμπτη.