Πρόσθεσε ότι αυτό δείχνει «τόσο την αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα του ελληνικού λαού, όσο και τη διαχρονική δύναμη της δημοκρατίας».
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα σημειώνοντας πως ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία, επισκέφθηκε την Αθηναϊκή Στοά, τη «γενέτειρα της δημοκρατίας», υπογραμμίζοντας την προσφορά της Ελλάδας στα δημοκρατικά ιδεώδη.
 
Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του, στο σημείο που έχει βρεθεί μία κάλπη του 4ου ή 5ου αιώνα π.Χ., καθώς και χάλκινα ψηφοδέλτια, ο πρέσβης τόνισε ότι «η δημοκρατία δεν παλιώνει ποτέ» και συμπλήρωσε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι η αρχαία Ελλάδα έδωσε ζωή στα δημοκρατικά ιδεώδη και τις αξίες που συνεχίζουν να επηρεάζουν τον τρόπο που ζούμε σήμερα. Αλλά είναι απίστευτο να επισκέπτεται κανείς το πραγματικό σημείο της πρώτης έκφρασης της δημοκρατίας. Λόγω της κληρονομιάς της δημοκρατίας που άφησαν οι αρχαίοι Έλληνες, οι πολίτες σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής, μπορούν, πλέον, να ασκούν το δικαίωμα και το προνόμιο της ψήφου».
 
«Όπως και στην αρχαία Αθήνα, η ψηφοφορία είναι η ευκαιρία για τους πολίτες σε όλες τις δημοκρατίες να διαμορφώνουν το μέλλον των χωρών τους και να μας οδηγούν όλους προς έναν καλύτερο κόσμο», σημείωσε, τονίζοντας ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι οι δημοκρατίες είναι τέλειες, αλλά ότι η θεραπεία για τις αδυναμίες της δημοκρατίας είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών- όχι η μικρότερη».
 
«Καθώς ασκούμε το δικαίωμα και προνόμιο της ψήφου ως Αμερικανοί πολίτες, θυμόμαστε ότι η συμμετοχή στις εκλογές είναι μία τεράστια ευκαιρία που δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη» συμπλήρωσε.

H διαπραγμάτευση και το χρέος στο επίκεντρο της συνάντησης Δραγασάκη-Πάιατ

Οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς αλλά και το ζήτημα του ελληνικού χρέους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, περίπου μία εβδομάδα πριν την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του χρονοδιαγράμματος και η δρομολόγηση των μέτρων που αφορούν την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, καθώς και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με στόχο την έξοδο στις αγορές το 2017.
 
Παράλληλα, υπογράμμισε και τις άλλες προτεραιότητες της κυβέρνησης, πέραν της ρύθμισης του χρέους, που είναι η ανάπτυξη της οικονομίας, η ενίσχυση της απασχόλησης και η προσέλκυση επενδύσεων.
 
με πληροφορίες από ΑΠΕ