Ενώ στο Εφετείο αναμενόταν να διεξαχθεί η 194η συνεδρίαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγή, ομάδα χρυσαυγιτών που μοίραζε φυλλάδια γύρω από την περιοχή των Αμπελοκήπων επιτέθηκε σε επιβάτες τρόλεϊ, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την παρουσία τους, ενώ σημειώθηκε συμπλοκή με δυνάμεις της αστυνομίας.
 
Μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν μεταβεί στο Εφετείο, όπου διεξάγεται η δίκη της φασιστικής οργάνωσης, προκειμένου να μοιράσουν φυλλάδια για εκδήλωση που πραγματοποιούν στο Ηράκλειο. Κάποια στιγμή, ένα τρόλεϊ πέρασε μπροστά από το χώρο και ένας από τους επιβάτες τους έβρισε.

Οι Χρυσαυγίτες επιχείρησαν τότε να εισβάλλουν στο τρόλεϊ. Η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη, που ήταν στο όχημα καθώς ερχόταν στη δίκη, φώναξε «Κλείστε τις πόρτες», αλλά αυτοί κατάφεραν με κάποιον τρόπο να μπουν και χτύπησαν τόσο την ίδια, όσο και μία άλλη επιβάτη, όπως αναφέρεται στη ιστοσελίδα της Αυγής.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει 35 προσαγωγες Χρυσαυγιτών από την  αστυνομία για ενώ θα ακολουθήσει διαδικασία αναγνώρισης.
 

Διακοπή της δίκης
 

Το Δικαστήριο «δέχτηκε αίτημα κατηγορουμένων προκειμένου με την επιμέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και του Πταισματοδικείου Αθηνών στις 3/11 09:00 να μεταβούν εισαγγελικός και δικαστικός λειτουργός στον επικεφαλής του τμήματος προστασίας μαρτύρων, να ενημερωθούν για τις εισαγγελικές διατάξεις με τις οποίες ορίστηκαν προστατευόμενοι μάρτυρες με στοιχεία Α έως Ε, να βεβαιωθούν για την αστυνομική ταυτότητά τους, να ενημερώσουν για την ταυτοποίησή τους για το Δικαστήριο και να παρίστανται κατά την κατάθεσή τους. Απορρίπτει τα λοιπά αιτήματα των κατηγορουμένων».

Προστέθηκαν δικάσιμοι στον Κορυδαλλό για τις 10/11 και 16/11. Στις 9:53 η έδρα διέκοψε για την Παρασκευή, 3/11.
 
«Η πολιτική αγωγή καταγγέλλει ότι η συνήγορος Ευγενία Κουνιάκη προσερχόμενη στη δίκη έπεσε θύμα επίθεσης από χρυσαυγίτες και την πηγαίνουν στο νοσοκομείο, το Δικαστήριο πρέπει να διασφαλίσει την σωματική ακεραιότητα των προσερχομένων» δήλωσε ο Κ. Παπαδάκης, ένας εκ των δικηγόρων.
 

Θ.Καμπαγιάννης: Πρωτοφανής ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για την επίθεση στην Ε.Κουνιάκη

«Αυτήν τη στιγμή είμαστε στη ΓΑΔΑ προκειμένου να υποβληθούν οι μηνύσεις στην κρατική ασφάλεια και σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν υπάρχουν προσαχθέντες από τα μέλη της Χρυσής Αυγής που έκαναν την επίθεση» ανέφερε σε δηλώσεις του ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής των Αιγυπτίων αλιεργατών Θανάσης Καμπαγιάννης. «Ήταν άτομα τα οποία πήγαιναν για να παρακολουθήσουν ως κοινό τη δίκη. Γνωρίζουμε κι έχουμε καταγγείλει στο παρελθόν αυτές τις προσπάθειες εκφοβισμού του κόσμου, των μαρτύρων και πλέον των δικηγόρων που προσέρχονται στη δίκη», πρόσθεσε.

Τόσκας: Οι φασιστικές προκλήσεις δεν θα μείνουν ατιμώρητες

Οι φασιστικές προκλήσεις δεν θα μείνουν ατιμώρητες» δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας  σχολιάζοντας την επίθεση. Πρόσθεσε επίσης ότι «οι τελευταίοι δε από όσους δικαιούνται να ομιλούν, είναι οι μέχρι χθες συνομιλητές των φασιστών και οι εφευρέτες του όρου “σοβαρή Χρυσή Αυγή''».