Το περιστατικό συνέβη έξω από τον Δημοτικό Κήπο Χανίων, όταν δύο Χανιώτες πήγαν να μπουν στο αυτοκίνητό τους. Εκείνη την ώρα περνούσαν τέσσερις Βρετανοί στρατιωτικοί με πολιτικά, οι οποίοι σύμφωνα με την καταγγελία, επιτέθηκαν και γρονθοκόπησαν τον έναν από τους δύο Χανιώτες ο οποίος υπέστη συντριπτικό κάταγμα στην μύτη και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, είναι καταδικαστέα η συμπεριφορά των ΝΑΤΟϊκών  στρατιωτών απέναντι στους κατοίκους των Χανίων, που συμπεριφέρονται σαν σε κατακτημένη πόλη. Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που με την πολιτική στήριξης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών εκθέτει ακόμα περισσότερο τον λαό μας στους τυχοδιωκτισμούς του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής:

Λίγες ώρες μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο, οι ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες, που συμμετέχουν σε πολυεθνική άσκηση που διεξάγεται στην περιοχή μας, προέβηκαν σε απρόκλητη επίθεση σε βάρος ανυποψίαστων  συμπολιτών μας  Χανιωτών και έστειλαν έναν  από αυτούς στο Νοσοκομείο.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταδικάζει αυτή την συμπεριφορά των ΝΑΤΟϊκών  στρατιωτών απέναντι στους κατοίκους των Χανίων, που συμπεριφέρονται σαν σε κατακτημένη πόλη.

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που με την πολιτική στήριξης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών εκθέτει ακόμα περισσότερο τον λαό μας στους τυχοδιωκτισμούς του, που με την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την συμφωνία επέκτασης της βάσης της Σούδας καθιστά τον τόπο μας ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών δολοφόνων.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων έγκαιρα είχε ενημερώσει τον λαό των Χανίων, ότι τίποτα καλό δεν μπορεί να περιμένει από το όλο και πιο βαθύ δέσιμο του με τους ιμπεριαλιστές.

Καλούμε τους Χανιώτες να αποκρούσουν αυτές τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, με  πρώτη ευκαιρία την συμμετοχή τους στην συνέλευση της Επιτροπή Ειρήνης Χανίων που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοέμβρη ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

– Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν

– Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα

– Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό

– Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές

– Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

– Εμπρός για ισχυρό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.