Οι δύο βουλευτές σημειώνουν ότι «για μια ακόμη φορά, οι χώροι ελληνικού Πανεπιστημιακού Ιδρύματος παραδίδονται στην παράνομη δράση ανεξέλεγκτων, περιθωριακών ομάδων. Όπως φαίνεται ο “ιός των Εξαρχείων” μετανάστευσε και στη Θεσσαλονίκη. Τώρα, έχουμε, μάλιστα, την πρωτοτυπία εντός του Πανεπιστημίου να συρρέουν ομοϊδεάτες των εγχώριων καταστροφέων απ’ όλη την Ευρώπη, με σκηνές και τροχόσπιτα».

Επισημαίνουν πως ήδη, σύμφωνα με καταγγελίες των Πρυτανικών Αρχών, υπάρχει παραβίαση και κατάληψη κτιηρίων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, τα απαράδεκτα αυτά γεγονότα, στιγματίζουν ανεπανόρθωτα την Ελλάδα διεθνώς, ως χώρα της ανομίας, και συνάμα καταρρακώνουν το κύρος των Πανεπιστημιακών της Ιδρυμάτων.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία πολλάκις έχει επιδείξει τη συμπάθειά της σε έκνομες συμπεριφορές στα Πανεπιστήμια, με την πρόφαση του “ασύλου”, βρίσκεται ενώπιον των ευθυνών της. Τα όσα πρωτοφανή λαμβάνουν χώρα στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου αποδεικνύουν περίτρανα ότι έχει καταλυθεί το Κράτος, αλλά η Κυβέρνηση, σφυρίζει αδιάφορα» προσθέτουν και ζητούν άμεσες και ριζικές αποφάσεις, κάνοντας λόγο για οριακό σημείο.