Επίθεση ΝΔ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο για δημοσίευμα για τις συντάξεις

Επίθεση κατά του Αθηναϊκού Πρακτορείου εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή ρεπορτάζ του για τις διαπραγματεύσεις των δανειστών με την κυβέρνηση για τις συντάξεις, κατηγορώντας μάλιστα την κυβέρνηση πως το έχει μετατρέψει σε «όργανο προπαγάνδας» και «όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων». Εμμένει στο ρεπορτάζ του το Αθηναϊκό Πρακτορείο, που υπογραμμίζει πως το τηλεγράφημα δεν έκανε αναφορά στη Νέα Δημοκρατία.
SOOC
|
Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων, για δημοσίευμά του αναφορικά με τις τελευταίες συζητήσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών για την περικοπή ή μη των συντάξεων.
 
Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι δανειστές θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό της χώρας, τονίζοντας πως πλέον «δεν μιλούν για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου, αλλά για ακύρωσή του». Αμέσως μετά, το δημοσίευμα αναφέρει πως «αυτό αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης».
 
Η αναφορά αυτή ήταν αρκετή για να προκαλέσει την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που εξέδωσε ανακοίνωση για «ένα ακόμα ανακριβές δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ».
 
Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων της με αυτούς των δανειστών «δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους», καθώς και πως «καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς». Παράλληλα, τονίζει επ' ευκαιρία πως η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το μέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων, καθώς και πως έχει καταθέσει τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, «την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δυστυχώς απέρριψε».
 
Μετά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, το Αθηναϊκό Πρακτορείο επανήλθε, εμμένοντας στις πληροφορίες που μετέδωσαν οι συντάκτες του ρεπορτάζ και απέδωσαν σε «ευρωπαϊκές πηγές», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για ενημέρωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης «χωρίς να γίνεται ουδεμία αναφορά στη ΝΔ».
 
Διαβάστε την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:
 
«Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το μέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνημόνιο, ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. κατέθεσε και τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δυστυχώς απέρριψε. Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η Ν.Δ. τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Έκτοτε, καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς.
 
Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε τη διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».
 
Διαβάστε την απάντηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου:
 
«To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εμμένει στις πληροφορίες των συντακτών του από ευρωπαϊκές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες «οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του».
 
Στο τηλεγράφημα τονίζεται ότι «οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης», χωρίς να γίνεται ουδεμία αναφορά στη ΝΔ».
 

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις